Topligák: Gulácsi nagy hibája után kapott ki a Leipzig, Giroud volt a nyerőember az Inter ellen – eredmények, videók

Bundesliga, 21. forduló

Bayern München-RB Leipzig 3-2 (Müller 12., Lewandowski 44., Gvardiol 58. – öngól, ill. Silva An. 27., Nkunku 53.)

A kapus Gulácsi Péterrel és a védő Willi Orbánnal felálló lipcsei együttes korán hátrányba került, a 12. percben Thomas Müller lőtt gólt. Negyedórával később sikerült egyenlítenie a Leipzignek, majd ismét Müller volt eredményes, de gólját videobírós ellenőrzés után érvénytelenítették.

A szünet előtt Robert Lewandowski fejelt látványos és tanítani való mozdulattal Gulácsi kapujába, így egy félidőt követően a bajor sztárcsapatnál volt az előny.

Szoboszlai Dominik a második félidőre kapott lehetőséget a lipcsei csapatban, beállásával megélénkült az együttes játéka, és Christopher Nkunku az 53. percben egyenlített. Öt perc sem kellett viszont a Bayernnek ahhoz, hogy újra előnybe kerüljön, Josko Gvardiol szerencsétlenül ért bele egy kapu elé passzolt labdába, amely Gulácsi felett a hálóba hullott.

A lefújásig az eredmény már nem változott, bár a Leipzig nagy erőket mozgósított azért, hogy harmadszor is sikerüljön egyenlítenie, de nem járt sikerrel.

Serie A, 24. forduló

Inter-AC Milan 1-2 (Perisic 38., ill. Giroud 75., 78.) – kiállítva: Hernandez 95. (AC Milan)

Sokáig úgy tűnt, hogy az éllovas Inter otthon tartja a három pontot a Milan elleni derbin, Ivan Perisic a 38. percben meg is szerezte a vezetés a fekete-kékeknek. A hazaiak a második félidőben átengedték a területet a Milannak, amely eleinte nem tudta feltörni az Inter védekezését, ám Olivier Giroud a 75. percben előbb egyenlített, majd öt perccel később, a 79. minutumban már a második gólját ünnepelhette.

A Milan így megfordította a Derby della Madonninát, és 2-1-re legyőzte a címvédőt, sikerével pedig egy pontra megközelítette a tabellán a még mindig élen álló Intert. (MTI)

AS Roma-Genoa 0-0 – kiállítva: Zaniolo 95. (AS Roma), Ostigard 69. (Genoa)