Kiderült: Egészen hihetetlen ok miatt nem játszhat Novothny – sajtóhír

Novothny Soma, a ciprusi élvonalbeli Anorthosis Famagusta magyar csatára nem játszhat Aris ellen elhalasztott mérkőzésen csütörtök este. A ciprusi goal.com beszámolója szerint a 27 éves támadó egészségügyi kártyáját nem adták ki 24 órával a mérkőzés eredeti időpontja előtt (január 4.), így Timur Ketspaya vezetőedző kénytelen őt nélkülözni.

A korábbi Újpest-csatár hiánya nem csak azért fontos az “Öreg hölgy” becenévre hallgató klub számára, mivel ő az egyetlen klasszis csatár, aki a grúz szakember bizalmát élvezi. Másrészről, az Aris 14 kapott góllal rendelkezik a legjobb védelemmel a bajnokságban, sőt 10 olyan összecsapást is maga mögött tudhat, amelyen nem kapott gólt.

Novothny a januári csapatváltása óta eddig hat fellépésén lépett pályára- négyszer a bajnokságban és kétszer a ciprusi kupában. A lap szerint nem bizonyult mesterlövésznek, mivel mindössze egyszer volt eredményes, még Gyurcsó Ádámot foglalkoztató AEK Larnaca ellen fejjel talált be január végén.

A grúz edző játékoskeretét elnézve Onisiforos Rusias játszhatott volna Novothny helyett a ma esti meccsen, azonban a ciprusi válogatott csatárt jobbára a kispadon jegeli. Legutóbb tavaly szeptember 20-án szerepelt a kezdőcsapatban az Ethnikos ellen 2-1-re megnyert bajnokin, míg idén mindössze 10 percet játszott a múlt vasárnapi Paphos ellen 1-1-re végződő találkozón.