Csercseszov két Fradi-igazolást is személyesen intézett: „Egy új játékos talán már pályára léphet a hétvégén”

A nemrég véget ért átigazolási időszakról és az új játékosokról

– Elöljáróban annyit mondanék, hogy hálás vagyok a klubvezetőségnek, hogy mindent gyorsan és szakszerűen intézett. Ami a konkrét játékosokat illeti, az argentin Carlos Auzqui támadó középpályás és éppen egy ilyen futballistára volt szükségünk a spanyol Granadához távozó Uzuni helyett. A tapasztalata és képességei nagyon hasznosak lesznek számunkra.

A 22 éves brazil Marquinhos egy érdekes, remek potenciállal rendelkező csatár. A Ferencvárosnál szeretnénk, ha a fiatal játékosaink fokozatosan fejlődnének, ezért sokat fogunk majd együtt dolgozni. Marquinhosra volt igény más klubok részéről is. De itt is jelentős szerepet játszott a személyes kapcsolat. Ebben az esetben Anton Zingareviccsel, aki a bolgár klub elnökségi tagja. Köszönöm a segítségét, az operatív munkát pedig ismét azok az emberek végezték, akik ilyen esetekben az átigazolásokért felelősek. A Ferencváros Európában megbecsült és ismert klub, ezt igazolják a más országok klubjaival folytatott tárgyalásaink is.

A nigériai Esiti egy védekező középpályás, még a portugál Estorilból emlékszem rá – a Dinamo Moszkvával még 2014-ben játszottunk ellenük az Európa Ligában. Ez a srác akkor még csak 20 éves volt, de a játéktudása és a fizikai ereje miatt is emlékeztem rá. Ivan Szavidisz, a PAOK elnöke segítsége nélkül semmi sem jött volna össze az ügyből. Amikor megtudtam, hogy lehetőség van Esitivel beszélni a Ferencvárosról, felvettem a kapcsolatot Szavidisszel. Hálás vagyok neki azért, hogy igazi férfiként és nagyon profin állt hozzá a kérdéshez. A beszélgetésünk és az elnök jóváhagyása után a két klub sportigazgatója már tárgyalhatott az ügyben és végül le is tudták zátni azt. Örülök, hogy Esiti végül nálunk kötött ki – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője az orosz Sport-Expressnek.

Mikor mutatkozhatnak be az új érkezők?

Talán a következő fordulóban már valamelyikük pályára léphet az MTK elleni Örökrangadón.

Ez a csapat jelenleg az utolsó előtti helyen áll a tabellán, de a legutóbbi körben idegenben legyőzte az akkor még első helyezett Puskás Akadémiát.

A Paks elleni vereségről

Természetesen az ilyen vereségek kellemetlenek, de a lényeg, hogy levonjuk belőlük a megfelelő tanulságokat. Azon a mérkőzésen kiegyensúlyozatlan csapatként léptünk fel, aminek a végén meg is fizettük az árát. Hamar levontuk a megfelelő következtetéseket, ráadásul több kulcsjátékos is visszatért a keretbe, ami után a Vasas elleni kupameccsen és a Zalaegerszeg elleni bajnokin már másképp nézett ki a csapatunk. Minden edzéssel és minden mérkőzéssel jobban megismerik egymást a játékosok és az edzői stáb, ami lehetőséget ad a továbblépésre. Sok munka vár még ránk, de örülök, hogy végre objektíven is lehetőséget kapunk arra, hogy a teljes csapattal dolgozhassunk – mind az Afrika Kupa után visszatérő srácokat, mind az újoncokat figyelembe véve.

Fradi: Még nem lefutott a magyar szélső ügye, ilyen feltételek mellett viheti a DAC – részletek