Kane és a Tottenham négyszer kosarazta ki a ManCity-t, a Barca vinné a BL-címvédő „szuper fontos” játékosát – külföldi körkép

TOPLIGÁK

Topligák: A Tottenham hat év után ismét legyőzte a ManCity-t, kétgólos hátrányból állt fel az AS Roma – eredmények, videók

Topligák: Suárez 40 méteres bombája is kellett az Atlético sikeréhez, a Liverpool három perc alatt fordított és nyert – eredmények, videók

ANGLIA

Chelsea: A londoniak védője, Andreas Christensen még nem döntött a jövőjéről, annak ellenére, hogy élénk érdeklődés mutatkozik iránta. A dán válogatott játékost, akinek a szezon végén lejár a szerződése, a Bayern München és a Barcelona is szeretné megszerezni, de a Chelsea is friss ajánlatot tett neki. (Mundo Deportivo)

Thomas Tuchel vezetőedző szerint César Azpilicueta továbbra is “szuper fontos” marad a Chelsea tervei szempontjából annak ellenére, hogy a 32 éves spanyol védő szerződése lejár a nyáron és szabadon igazolhatóvá válik. (Star)

A Chelsea is azon klubok között van, amelyek szerződtetnék a Barcelona 17 éves spanyol válogatott középpályását, Gavit. (El Nacional)

Tottenham: Harry Kane inkább megvárja a szezon végét, mielőtt döntene a jövőjéről, mivel a Tottenham csapatkapitánya jelenleg nem kíván tárgyalni a szerződéshosszabbításról. (Standard)

Manchester United: A Manchester United kölcsönben szereplő holland középpályása, Donny van de Beek a nyáron végleg búcsút intene az Old Traffordnak, és véglegesen az Evertonhoz igazolna. (Mirror)

Manchester City: Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője elárulta, hogy a Tottenham négy ajánlatot is visszautasított, amelyet Harry Kane-ért tettek a manchesteriek. (Star)

Crystal Palace: A Crystal Palace szélsője, Wilfried Zaha a nyáron elhagyhatja a klubot, mivel a vezetőség szeretne pénzt kapni a 29 éves elefántcsontparti válogatott játékosért. (Star)

Leeds: Marcelo Bielsa nem volt hajlandó beszélni a jövőjéről, miközben találgatások folynak arról, hogy marad-e a következő szezonra a Leeds vezetőedzőjeként vagy sem. (Independent)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A Barcelona Angelinót tűzte ki elsődleges célpontjául, hogy a nyáron megerősítse bal oldalát. A 25 éves játékos remekül fejlődött, mióta 2020-ban a Manchester Citytől a Lipcséhez került és tavaly nyáron véglegessé vált az eredeti kölcsönszerződése. A 25 éves játékos azonban elmondta a német klubnak, hogy családi okok miatt szívesen visszaköltözne Spanyolországba, így a Barca a nyáron lecsaphat a balhátvédre. (Sport)

Fabrizio Romano szerint a Barcelona kétéves szerződést ajánlott Azpilicuetának, amely további egy szezonra szóló hosszabbítási opcióval bír.

Real Madrid: Sajtóhírek szerint a Real Madrid előrehaladott tárgyalásokat folytat Erling Halaanddal és a nyáron szerződtetik a csatárt. A klub már tárgyalt Haaland képviselőivel, köztük az édesapjával, valamint a Dortmund is tud már a Real Madrid érdeklődéséről. Az üzlet leginkább Haaland kívánságaitól függ, hiszen ha szeretné, már idén nyáron csatlakozhat a Real Madridhoz. (Sport)

Sevilla: A Sevilla francia védője, Jules Kounde amennyiben úgy dönt, hogy távozik az anadalúzoktól, úgy a Chelsea-ben folytatná a pályafutását. (Fichajes)

OLASZORSZÁG

Inter: Az Inter a nyáron új csatárt szeretne szerződtetni; a Lille-ból Jonathan David, a Sassuolóból Gianluca Scamacca és a Juventusból Paulo Dybala is szerepel a kék-fekete milánói klub kívánságlistáján. Bármilyen üzlet azonban attól függne, hogy a klub képes lesz-e megválni Lautaro Martineztől és Alexis Sancheztől. Lautaro csak nemrég írt alá új szerződést, hogy elhárítsa a potenciális kérőket, de úgy tűnik a klub meggondolta magát és most már kész meghallgatni az ajánlatokat. (Gazzetta dello Sport)

Juventus: A Torino elleni városi rangadón lecserélt Paulo Dybala éppen aktuális sérülése Massimiliano Allegri szerint nem súlyos: “nem szabad, hogy bármi komoly gondja legyen”. A mester azt is elárulta, hogy a hajlítójával bajlódó Daniele Ruganit és a lábára rúgást kapó Luca Pellegrinit egyaránt meg fogják vizsgálni a következő napokban.

AC Milan: A Calciomercato információi szerint az AC Milan érdeklődik a Tottenham holland válogatott szélsője, a Conte irányítása alatt egyre inkább partovalon túlra szoruló Steven Bergwijn iránt.

NÉMETORSZÁG

Bundesliga: Sallai mesteri gólpassza után Freiburg-siker, a Hoffenhiem 4 perc alatt eldöntötte a három pont sorsát – eredmények, videók

FRANCIAORSZÁG

PSG: A PSG figyelemmel kíséri a Nice támadójának, Amine Gouirinak a fejlődését. A 22 éves játékos ebben a szezonban 27 fellépésen 11 gólt szerzett a Nice színeiben minden sorozatot figyelembe véve. Gouiri iránt állítólag több külföldi klub is érdeklődik, de a PSG kész gyorsan lépni, ha Kylian Mbappe úgy dönt, hogy a szezon végén elhagyja a klubot. (Footmercato)