NB I: Nagy védések voltak, gól nem a Honvéd-Puskáson

A Nebojsa Vignjevic vezetőedzővel két bajnoki veretlen Budapest Honvéd az éllovas Ferencváros üldözőjét, a Puskás Akadémiát fogadta a szombati játéknap második meccsén.

I. félidő

Egészen a 15. percig kellett várni az első lényegesebb jelenetre, ekkor Gale szöglete után Kadirihoz pattant a labda, a télen igazolt középpályás hét méterről lőtt, Markek azonban leért a bal alsóba tartó labdára és védett.

Ebben az időszakban a vendégek Nagy Zsolt révén voltak a legveszélyesebbek, az ezúttal a középpálya baloldalán játszó felcsúti játékos előbb kecsegtető helyzetből lőhetett a 16-oson belülről, de beérték, majd nem sokkal később egy szögletet követően került elé a labda, de kísérletét blokkolták.

A 28. percben Gale baloldalról érkező lapos beadása Drazicot találta meg, aki 11 méterről kapura fordult, Markek azonban szépen védett.

A túloldali “kollégája” sem akart lemaradni, nem sokkal később Favorov jobbról érkező beadása megpattant Baráthon, de így tökéletes lett az ötösnél ólálkodó Nagynak, aki jól el is találta a labdát, de Szappanos hihetetlen bravúrral kiszedte a jobb sarokból a lövést.

Még a szünet előtt kis híján vezetést szerzett a Honvéd, amikor Nagy Dominik szögletét Lukic csúsztatta a felső lécre öt méterről.

II. félidő

A fordulás után tizenhárom perccel Nagy Zsolt buktatta Kadirit, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető, ám a videóbírózást követően kiderült, hogy a 16-oson kívül történt a szabálytalanság, így szabadrúgással folytatódott a meccs.

A 67. percben egy szögletet követően Batik lőtt gólt, ám a közelben álló játékvezető úgy látta, hogy a kispesti védő kezezett, így érvénytelenítette a találatot. Öt minutummal később Szappanosnak kellett ismét nagyot tornáznia, ezúttal Plsek bal sarokba tartó lövését védte.

A hajrában a Honvéd többnyire a szélről érkező beadásokkal próbált veszélyeztetni, de kevés sikerrel, míg a Puskásnál Gera kísérletét jegyezhettük fel, de igazi gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem adódott, így a szombati játéknap második meccsén sem született gól.

NB I, 22. forduló

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 0-0

Honvéd: Szappanos – Doka, Batik, Baráth, Tamás – Pantelic (Hidi, 46.), Kadiri – Nagy D. (Jónsson, 95.), Drazic (Zsótér, 46.), Gale (Bőle, 60.) – Lukic (Traoré, 70.).

Puskás: Markek – Favorov, Spandler, Stronati, Szolnoki – Van Nieff, Corbu (Gera, 76.) – Slagveer (Komáromi, 68.), Plsek (Urblík, 75.), Nagy Zs. – Skribek (Kozák, 68.).

NB I: Felejthető kezdés, jobb folytatás, de nem bírt egymással a ZTE és a Kisvárda