Vignjevic: „A játékosaim tudják magukról, hogy jók”, Bognár: „Talán még ennél is több lehetett volna ebben” – így látták az edzők

Paksi FC–Mezőkövesd 4-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Bognár György (Paks): – A védekezéssel kezdve, ma masszívan dolgoztak hátul a srácok. Gévay Zsolt rettentően összetartotta a hátsó sor közepét, továbbá a középpályás védekezésünk is jól működött. Papp Kristóf korai kiválása gondot okozhatott volna, de Windecker József kiválóan szállt be a padról, és tökéletesen megoldotta a feladatát. Sok labdát szereztünk a középpályán, melyekből indultunk, és egyből kezdeményezni tudtunk. Ez volt a mai győzelmünk kulcsa. Sokat volt nálunk a labda, időnként jól játszottunk, talán még ennél is több lehetett volna ebben. Erőnléti gondjai egyik csapatnak sem voltak, bizonyos játékosok elfáradhatnak egy mérkőzésen, de összességében ilyen gondok nem voltak most. Úgy gondolom, a megszerzett labdákkal történő kezdeményezőkészség jellemzett bennünket, első szándékkel mentünk a Mezőkövesd kapujára, ez döntött. (paksifc.hu)

Supka Attila (Mezőkövesd): – Az első félidő végén egy elkerülhető 11-esből kaptunk gólt, majd a második félidő elején odapasszoltuk a labdát az ellenfélhez, amiből szintén gólt kaptunk. Kétgólos hátrányban is mentünk előre, de nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet kellett volna ahhoz, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni ezen a találkozón. Nagyon fontos lenne, hogy a következő hétre összekapjuk magunkat, nagy szükségünk lenne a győzelemre. (mezokovesdzsory.hu)

Újpest FC–Puskás Akadémia 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Milos Kruscic (Újpest): – Nagyon kemény mérkőzés volt és számítottunk is erre, hiszen gyakorlatilag a tabella élcsoportjába tartozó ellenféllel kellett ma megmérkőznünk, mi pedig a tabella aljáról próbálunk meg felkapaszkodni. Mérkőzésről mérkőzésre küzdünk minden egyes pontért. Nyilván minden meccsen a legfontosabb a végeredmény és sokszor előfordult velünk, hogy hiába játszottunk jól, ezt a végeredmény nem tükrözte. Ma azonban minden klappolt, lehengerlően kezdtük a meccset, jól beleálltunk a küzdelembe. A második félidőt talán visszafogottabban kezdtük, de utána átszerveztük a játékot és a csapat újra felvette a ritmust és magára talált. Elértük a célunkat, megnyertük a meccset. Természetesen ma este az ünneplésé a főszerep és holnapra is kaptak egy szabadnapot a játékosok, de utána újra munkába kell állni és edzeni kell, hiszen várnak ránk a következő tétmeccsek. Nagyon sűrű a versenynaptár, a kupában is érdekeltek vagyunk és nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy lógassuk a lábunkat és ne készüljünk nagyon komolyan, hiszen továbbra is komoly nyomás alatt vagyunk. A tét az NB I-es tagság megőrzése, ezért kell dolgoznunk. Ha azt mondta a játékosom, hogy “ez az Újpest”, akkor én hadd mondjam azt, “mi vagyunk az Újpest”. Néha jobban játszunk, néha rosszabbul, de egy biztos, hogy egy bizonyos szint alá soha nem mehetünk. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás): – Jó mérkőzést láthattunk, csak végül számunkra rossz végeredmény született. Az elöl lévő gyors játékosainkra és szélsőinkre, főként Gerára és Skribekre próbáltuk építeni a kijövetelt. Részben sikerült, de nagyon hiányoltam azt, hogy hosszú labdákkal bekerüljünk az újpesti védők mögé. Előnybe kerültünk, de két hibából kaptunk két gólt, bár be kell vallani, a második találatuk nagyon szép volt. Ott viszont Weslen Junior feladata volt az, hogy Pauljevic beadásait és lövéseit blokkolja, ha közelebb állt volna hozzá, ez nem történhetett volna meg. Az első kapott gólnál is egyértelmű volt a feladat, hogy Zivzivadzét a 16-os környékén ne engedjük játékba avatkozni. Többnyire nem volt játékban, de rúgott egy szép gólt, ebben az egy esetben engedtük helyzethez jutni, ki is használta. Sajnos ezt a szituációt Spandler Csabának jobban meg kellett volna oldania. Sajnos érezhető, hogy nagyon sok az az öt játékos, aki hiányzik a kezdőcsapatból. Akik ma lehetőséget kaptak, nem nagyon oldották meg a feladataikat, főleg ha az eredményt nézzük, de a hozzáállásuk rendben volt. Nagyon hiányzik nekem Van Nieff, Baluta, és ne felejtsük el Nagy Zsoltot és Markek Tamást. Bízom benne, hogy ha visszatérnek eredményesebbek tudunk lenni. Játékban ma is mindenki úgy állt hozzá, ahogy kellett, csak az ellenfél megbüntette a hibáinkat. (M4 Sport)

Budapest Honvéd–DVSC 4-2

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): – Általában a győzelmek után mindig boldog vagyok, ez most is így van. Gratulálok a játékosoknak. A meccs nagy részében jól játszottunk, sőt helyenként nagyon jól játszottunk, különösen az első félidőben.. Voltak viszont dolgok, amik nem tetszettek, 2-0 után szerintem nagyon kényelmesen kezdtünk el játszani, kicsit könnyelműen, a csapatnak pedig azért van már rossz tapasztalata ebben a szezonban a Debrecennel, lehet, ez is volt az oka, hogy két perc alatt egyenlítettek. Ott mindent sikerült lerombolni, amit addig felépítettünk. Azután időre volt szüksége a csapatnak ahhoz, hogy újra talpra álljon, ez eléggé mellbe vágott minket. A cserék jól szálltak be a meccsbe, úgyhogy összességében megérdemeltük ezt a győzelmet, abban a tekintetben, hogy mi domináltuk a játékot és a játék képe is azt mutatta, hogy jobbak voltunk. Ennek a csapatnak nem hiszem, hogy a kvalitásával lenne baj, néha fegyelmezetlenek vagyunk, vagy könnyelműen játszunk. A játékosaim egyébként tudják magukról, hogy jók, hogy képesek jól játszani, de a fegyelmezettségen dolgozni kell. Az első dolog, ami megfordult a fejemben az egyenlítésnél az volt, hogy vajon mi játszódhatott le a játékosaim fejében az alatt a két perc alatt. Lehet, hogy esetleg megijedtek, vagy beugrottak nekik a korábbi meccsek, de arra koncentráltam, hogyan tudnék változtatni a játékosok mentalitásán, ezért cseréltem. Ez egy olyan forgatókönyv volt, amire nehéz felkészülni. Végül szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást, én mindenképpen éreztem, hogy adtak egy löketet a csapatnak és szerintem a srácoknak is érezniük kellett azt. Emlékeznünk kell arra, hogy egy hónappal ezelőtt még milyen kritikák érték a csapatot, ez az, ami minket arra kell hogy emlékeztessen, hogy harcolni kell a szurkolókért és az egész klubért is.

Joan Carrillo (DVSC): – A Honvéd jobban kezdett, az első félidő az övék volt, megérdemelten szereztek vezetést. Sikerült visszajönnünk kétgólos hátrányból, de sikerült három gólt is kapnunk közvetlen pontrúgások után. Tudtuk, hogy ebből veszélyesek lesznek, de sajnos nem tudtuk megoldani ezeket a szituációkat. A csapat második félidei játékára kell építeni. Sajnos nem tudtuk kihasználni a lélektani előnyt, amikor visszajöttünk kétgólos hátrányból, ott sajnos dekoncentrálttá váltunk és a Honvéd újra megszerezte a vezetést. Jobban kell koncentrálnunk a pontrúgásoknál. (M4 Sport)

Cseri nem kertelt a vereség után: “Egy nagy kalap sz*r az egész”