Az ukrán zászlós Zubkovot éltette a Fradi-tábor élete legnehezebb hetei után – videó

Oleksandr Zubkov, a Ferencváros ukrán válogatott szélsője még a február végi, előző bajnoki fordulóban – saját kérésére – kihagyta a Gyirmót elleni hazai bajnokit, de még korábban, az MTK ellen, majd a múlt héten, a Honvéd elleni kupameccsen sem állhatott csapata rendelkezésére. A 25 éves játékos az elmúlt hetekben – korábbi sérüléséből felépülve – nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni.

Bő egy hete az ukrán labdarúgó pedig jelezte a klub vezetésének és a szakmai stábnak, hogy a hazájában kialakult helyzet miatt úgy érzi, nem tudja méltó módon segíteni az FTC-t, mert most elsősorban Ukrajnában élő családtagjaiért, barátaiért aggódik.

Pár nappal ezután jelent meg az ukrán és a lengyel sajtóban, hogy Zubkov addig nem játszik a Fradiban, amíg az orosz Sztanyiszlav Csercseszov az edző. A csakfoci.hu ezzel szemben már akkor úgy értesült, hogy nincs ellentét a felek között és az ukrán játékos már újra a csapattal edzett.

A hétvégén aztán Zubkov visszatérhetett, csereként állt be a Kisvárda ellen (2-1) és lendületes játékával, lövéseivel az egyik mozgatórugója volt az FTC második félidei “feltámadásának”. A Fradi-szurkolók nem is felejtették el megköszönni a szélsőnek játékát és visszatérését, a lefújás után a hátára ukrán zászlót terítő Zubkovot éltette a tábor.

Révész nekiment sértődött játékosának a Fradi-pályán: “Nem profihoz méltó viselkedés” – így látták az edzők