Az Olasz Szövetség kapcsolatba lépett Piolival

A katari világbajnokságról való lemaradás következtében változás következhet be az olasz válogatott kispadján és egyelőre kérdéses Roberto Mancini jövője.

Mint ismert, Olaszország hazai pályán 1-0-ra kikapott Észak-Macedónia ellen a 2022-es világbajnokság pótselejtezőjében, így eldőlt, hogy nem lesz ott a novemberi tornán Katarban. A szövetségi kapitány a mérkőzés után elismerte, hogy elsősorban őt terheli felelősség a kudarc miatt és élete csalódásaként aposztrofálta a vereséget. Az Azzurri zsinórban a második vb-ről maradt le.

A Sportmediaset értesülései szerint Mancini jövője továbbra is nagyon bizonytalan a kiesést követően. Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) már megkezdte felmérni a potenciális utód érkezésének a lehetőségét.

Itt jön képbe Stefano Pioli, akinél már bepróbálkozott a szövetség. A Sportmediaset szerint a FIGC nemrég kapcsolatba lépett a Milan vezetőedzőjével, hogy puhatolózzanak és érdeklődjenek az elérhetősége felől a válogatott élére való kinevezés ügyében. Pioli szerződése 2023. június 30-ig szól a Serie A első helyén álló Milannal. Emellett más szakemberekkel is egyeztetett a szövetség, többek között Andrea Pirlóval és Fabio Cannavaróval.

Állítólag Cannavaro pozitív választ adott és beleegyezett, hogy Olaszország szövetségi kapitánya legyen. A korábbi világbajnok védő mellé csatlakozna a stábba Marcello Lippi szakmai igazgatóként.

Mancini 2018-ban vette át az olasz válogatott irányítását és azóta 47 mérkőzésen ült a kispadon, a mérlege 32 győzelem, 11 döntetlen és 4 vereség.