A Milan bebiztosította a BL-indulást

Eldőlt, hogy a Milan a 2022/23-as idényben is ott lesz a Bajnokok Ligájában.

Stefano Pioli együttese vasárnap este három értékes ponttal gazdagodott, miután idegenben 2-1-re legyőzte a Laziót a 34. fordulóban, köszönhetően Olivier Giroud és Sandro Tonali góljának.

Ezzel a győzelemmel négy fordulóval a szezon vége előtt a Milan matematikailag is bebiztosította a Bajnokok Ligája-indulást a 2022/2023-as idényre. Ez azt jelenti, hogy a csapat teljesítette a szezon kezdetekor a vezetőség által meghatározott célkitűzést, ami a BL-kvalifikáció elérése volt. Ez pénzügyi és presztízs szempontból kulcsfontosságú volt.

A Lazio elleni bravúros győzelemmel a Milan behozhatatlan előnyre tett szert a Roma, a Fiorentina és a Lazio előtt a szezon hátralévő szakaszára. A csapat 34 forduló után az első helyen áll 74 ponttal és ezáltal továbbra is élnek az esélyek a bajnoki cím megnyerésére.

Kilenc év után először fordult elő, hogy a Rossoneri egymást követő két szezonban is kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, ezt megelőzően 2012-ben és 2013-ban volt képes erre a csapat. Mint ismert, az előző idényben az utolsó fordulóban dőlt el, hogy a csapat visszatérhetett a legrangosabb kupasorozatba.