A klub bevételt szerez Duarte eladásából

Török sajtóinformációk szerint Leo Duarte végleg távozik a Rossoneritől.

A 25 esztendős játékos az elmúlt másfél évben kölcsönben szerepelt a török élvonalban szereplő Basaksehir együttesénél. A megegyezés értelmében a török együttes 2021 januárjában 18 hónapra vette kölcsön Duartét egy vásárlási opcióval, amely idén nyáron válik esedékessé.

Ekrem Konur török újságíró beszámolója szerint a Basaksehir vezetősége úgy döntött, hogy végleg megvásárolja Duartét a szezon végén a szerződésben szereplő vételi opció aktiválásával. A SempreMilan információi szerint a brazil középhátvéd játékjogáért körülbelül 5 millió eurót kaphat a Milan.

Duarte 2019 nyarán szerződött a Milanhoz a Flamengo együttesétől mintegy 10 millió euróért, azonban egyike volt azon kevés játékosoknak, akiket Paolo Maldini igazolt és nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. A brazil futballista másfél év alatt mindössze 9 tétmeccsen játszott a Milanban, mielőtt 2021-ben Törökország felé vette az irányt, ahol eddig 52 meccsen lépett pályára alapemberként.

A Milannak több kölcsönjátékosa is van, Duarte mellett Jens Petter Hauge és Mattia Caldara kölcsönszerződése is véget ér a nyáron. Mint ismert, Hauge esetében a Frankfurt bennmaradásának köszönhetően kötelezően életbe lépett a vételi opció, míg Caldara nagy valószínűséggel visszatér a Milanhoz a Veneziától, amely a kiesés szélén áll.