Kessiét nem tudja regisztrálni a Barca

Nem véletlen, hogy még nem jelentették be Franck Kessié szerződtetését, ugyanis az FC Barcelona komoly pénzügyi gondokkal küzd.

Mint ismert, Kessié öt év után távozik a Milantól és a szerződésének lejártával Spanyolországban folytatja. Az elefántcsontparti válogatott középpályás márciusban teljesítette az orvosi vizsgálatokat és aláírta a szerződését, amely 2022. július 1-től hosszú évekre a katalánokhoz köti.

A Sport spanyol lap legfrissebb információi szerint jelenleg az FC Barcelona vezetősége nem tudta regisztrálni két szabadon igazolhatóként érkező játékosát, Franck Kessiét és Andreas Christensent sem. Mindkét játékosnak várnia kell, hogy hivatalosan is a Barca játékosai legyenek.

A katalánok részéről azért nem történt meg még a bejelentés Kessié szerződtetéséről, mert jelen pillanatban nincs rendelkezésre álló keret ahhoz, hogy új játékosokat regisztráljanak a bajnokságra. A Barca pénzügyi nehézségekkel küzd és ennek értelmében a nyáron távoznia kell játékosoknak illetve bevételeket kell generálni, hogy a La Liga szabályzatának megfelelően megoldható legyen az új játékosok szerződtetése a 2022/2023-as idény kezdetére.

A 25 éves elefántcsontparti futballista a Sassuolo elleni 3-0-ra megnyert bajnokin játszotta az utolsó mérkőzését a Milan színeiben és bajnoki címmel búcsúzik. Kessié néhány nappal ezelőtt köszönetet mondott a klubnak és a közösségi oldalán közzétett bejegyzés formájában elbúcsúzott a szurkolóktól is. Hivatalosan még egy hónapig, azaz június 30-ig áll a Milan alkalmazásában, amíg a mostani szerződése szól.