A Manchester City és a Chelsea sztárja is Barcelonában köthet ki, Pogba már csak Zidane-ra vár – külföldi körkép

ANGLIA

Manchester City: Az angol bajnok portugál támadó középpályása, Bernardo Silva nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a Barcelonába igazol a nyáron. “Most nem válaszolhatok a Barcelonával kapcsolatos kérdésekre, hiszen csak a válogatottra koncentrálok. Majd meglátjuk, mi történik, amikor vége lesz az idénynek” – fogalmazott Silva a portugál nemzeti csapat sajtótájékoztatóján. (Fabrizio Romano)

Manchester United: Az MU-tól távozó Paul Pogba állítólag arra vár, hogy Zinédine Zidane-t bejelentse a PSG, mint az új vezetőedzőt. A francia középpályás ugyanis ebben az esetben könnyen lehet, hogy a párizsiakat választaná a Juventusszal szemben. (RMC Sport) Egyre közelebb kerülnek az Ajaxban játszó Antony megszerzéséhez. A brazil válogatott támadó képviselői állítólag már Európában vannak, hogy felgyorsítsák a klubváltás folyamatát. A 22 éves játékost állítólag 60 millió euró körüli összegért engedi el az Ajax. (Goal)

Chelsea. A PSG francia védőjét, Presnel Kimpembét nézték ki a Real Madridhoz szerződött Antonio Rüdiger pótlására. A 26 éves játékos így újra összeállhatna a védelem közepén Thiago Silvával, akivel együtt játszottak Párizsban. (Bild) Négy lejáró szerződésű játékosától, a hírek szerint a Barcelonához tartó dán védőtől, Andreas Christensentől, valamint Danny Drinkwatertől, Charly Musondától és Jake Clarke-Saltertől is hivatalosan elköszöntek a Kékek.

Tottenham: Antonio Conte megszerezné az Inter argentin válogatott gólvágóját, Lautaro Martínezt. Az olasz szakember jól ismeri a támadót, hiszen két éven keresztül együtt dolgoztak a milánói együttesnél. (Fabrizio Biasin)

Arsenal: Újra megpróbálják leigazolni a Juventus brazil válogatott középpályását, Arthurt. A torinóiak állítólag 46 millió eurót kérnek a 24 éves labdarúgóért, de az az opció is felmerült, hogy elcserélik Arthurt Gabriel Magalhaesre vagy Gabriel Martinellire. (Calciomercato)

Wolverhampton Wanderers: Újabb portugál labdarúgót szerződtethet a klub, miután megkezdték a tárgyalásokat a Sportinggal João Palhinha átigazolásáról. A 14-szeres válogatott középpályást nagyjából 20 millió euróért adhatja el a lisszaboni klub. (Fabrizio Romano)

Brentford: Hatalmas ugrás – a Vidi vezető játékosmegfigyelője a Premier League-ben folytatja pályafutását

SPANYOLORSZÁG

Real Madrid: Ugyan Kylian Mbappé és Erling Haaland is kiszemelt volt a támadósor megerősítésére, de végül egyiküket sem sikerült megszerezniük. Ennek ellenére azonban állítólag nem néz új csatár iránt a Real. A blancók Luka Jovicot és/vagy Mariano Diazt akarják még eladni, a következő szezonra pedig megelégednek a Karim Benzema, Marco Asensio, Vinícius Junior és Rodrygo négyessel. (Cadena Cope)

Barcelona: Ugyan számos csapattal szóba hozták a saját nevelésű Sergi Robertót, péntek délután azonban hivatalossá vált, hogy a 11-szeres spanyol válogatott játékos marad a katalánoknál. A 30 éves labdarúgó 2023 nyaráig hosszabbította meg szerződését.

Rayo Vallecano: A veterán támadó, Radamel Falcao még egy szezonon át a Rayo Vallecanónál folytatja – árulta el a klub sportigazgatója, David Cobeno. A 36 éves játékos tavaly nyáron, a Galatasaraytól való távozása után ingyen csatlakozott a spanyol klubhoz, és a 2021/22-es idényben 25 mérkőzésen hat gólt szerzett. (Goal)

OLASZORSZÁG

AC Milan: Nagy esély van arra, hogy végleg megszerezzék az AS Romától a 48-szoros olasz válogatott Alessandro Florenzit, aki az elmúlt szezonban kölcsönben szerepelt a bajnokcsapatnál. A 31 éves játékost valamivel kevesebb mint 4,5 millió euróért szerezheti meg az AC Milan. (Fabrizio Romano)

Lazio: A Dinamo Zagreb kapusa, Dominik Livakovic az egyik kiszemelt. A 30-szoros válogatott játékost 15 millió euró körüli összegért engedheti el a horvát csapat. (Sportske Novosti)

Napoli: A Genoa kapusát, Salvatore Sirigut jelölték meg átigazolási célpontként. A 35 éves játékos a nyáron szabadon igazolhatóvá válik. (Calciomercato)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Hiába jelentkeztek be a Tottenham Hotspur angol válogatott csatáráért, Harry Kane-ért, a londoni gárda nem akarja eladni csapatkapitányát. (Alfredo Pedulla)

Hertha: 25 év után véget ér a “Dárdai-dinasztia” a Herthánál: A magyar edzővel és a fiával is szakít a Bundesliga-klub – sajtóhír

St.Pauli: Nem adja kölcsön a stadionját a három magyart foglalkoztató RB Leipzig ellen a német labdarúgó másodosztályban szereplő FC St. Pauli. A hamburgi klub otthona, a Millerntor Stadion azért került szóba ideiglenes helyszínként, mert a Német Kupa első fordulójában a címvédő lipcseiek az ötödik vonalban szereplő Teutonia Ottensent kapták ellenfélül. A szintén hamburgi illetőségű kiscsapat otthonául szolgáló, ötezer férőhelyes létesítmény azonban műfüves borítása miatt alkalmatlan az augusztus 31-re kiírt kupatalálkozó lebonyolítására. Így került szóba a szomszédos St. Pauli-stadion, ám a volt élvonalbeli egyesület visszautasította a Teutonia kérését.

“Közismert, hogy rendkívül kritikusak vagyunk az RB Leipzig klubmodelljével szemben, amely szerintünk nem összeegyeztethető az általunk is képviselt 50+1-es szabállyal” – utalt Patrick Gensing szóvivő arra a Bundesliga-előírásra, amely megakadályozza a külső befektetők “hatalomátvételét” az egyesületekben azáltal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja. A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Leipzig azonban – amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból – a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.

A St. Pauli ezért közölte, szurkolói szigorúan visszautasítják az RB modelljét, így nem biztosítanak helyszínt a Leipzignek – főleg a Millerntor Stadiont nem, amely számukra a szolidaritás és a sportszerűség szimbóluma. (MTI)

Német válogatott: Müller Goretzka Eb-gólöröméről: “A magyar szurkolók nem a legjobb oldalukat mutatták” – nem akarnak feszültséget, nem térdelnek a németek

VILÁGFOCI

Foci-vb: A FIFA döntést hozott a vb-ről kizárással fenyegetett válogatott ügyében – hivatalos

Flamengo: A korábbi Vidi-edző nem bírta sokáig, kirúgták Brazíliában – hivatalos