Így hatnak a Milan keretére a regisztrációs szabályok

Hivatalosan július elsején kezdődik a nyári átigazolási időszak Olaszországban és a MilanNews egy cikk erejéig összefoglalta, hogy milyen regisztrációs szabályok vannak érvényben a Serie A-ban, amelyek nagy hatással lehetnek a következő szezon keretére és a klub nyári igazolásaira.

A szabályok szerint a Serie A-ban szereplő klubok 25 játékost nevezhetnek a bajnoki mérkőzésekre, akik közül legalább négy játékosnak saját nevelésűnek kell lennie. Ezen felül a 25 fős listában legalább négy olyan futballistának kell szerepelnie, aki Olaszországban nevelkedett.

A Lega Serie A szabályzata alapján egy játékos akkor tekinthető saját nevelésűnek, amennyiben a 15. és a 21. életévének betöltése között legalább három teljes szezonban az adott klub (utánpótlásának) tagja volt. Az Olaszországban nevelkedett játékosok esetében ugyanez az életkori követelmény, csak értelemszerűen nem az adott klubra, hanem bármelyik olasz együttesre vonatkozóan.

Továbbá az olasz kluboknak lehetőségük van az említett 25 játékost tartalmazó listán túl korlátlan számban regisztrálni olyan játékosokat a bajnokságra, akik az előző futballszezon december 31-én még nem töltötték be a 22. életévüket.

Ezeknek az irányelveknek megfelelően a következőképpen néz ki a Milan játékoskerete a 2022/2023-as szezonra. Értelemszerűen Franck Kessié és Alessio Romagnoli sem szerepel a listán, mivel június 30-án lejár a szerződésük és távoznak. Mindkét játékos tagja volt az Olaszországban nevelkedett futballisták csoportjának.

SAJÁT NEVELÉSŰ JÁTÉKOSOK: Davide Calabria, Tommaso Pobega, Matteo Gabbia, Alessandro Plizzari, Daniel Maldini, Lorenzo Colombo

OLASZORSZÁGBAN NEVELKEDETT JÁTÉKOSOK: Alessandro Florenzi, Mattia Caldara (távozóban), Sandro Tonali, Antonio Mirante (lejár a szerződése)

22 ÉVEN ALULI JÁTÉKOSOK: Marko Lazetic, Daniel Maldini, Lorenzo Colombo, Sandro Tonali, Pierre Kalulu, Yacine Adli

A FENNMARADÓ LISTA:

Mike Maignan, Ciprian Tatarusanu, Theo Hernández, Fodé Ballo-Touré (távozóban), Simon Kjaer, Fikayo Tomori, Ismael Bennacer, Rade Krunic, Tiémoué Bakayoko (távozóban), Brahim Diaz, Alexis Saelemaekers, Samu Castilejo (távozóban), Junior Messias, Ante Rebic, Rafael Leao, Olivier Giroud, Zlatan Ibrahimovic (lejár a szerződése).

Mivel Mattia Caldara nagy valószínűséggel távozni fog és Antonio Mirante sorsa kérdéses, így elképzelhető, hogy a klubnak igazolnia kell 1 vagy 2 olyan játékost, aki Olaszországban nevelkedett.