Botman nem vár tovább, irány a Newcastle

Enzo Fernández után Sven Botman neve is kihúzható a Milan lehetséges igazolásainak listájáról, ugyanis a holland válogatott játékos a következő szezontól a Premier League-ben szereplő Newcastle United együttesében folytatja pályafutását.

Botman hónapok óta a Milan célpontjai között szerepelt és ugyan a játékos igent mondott a Rossonerinek, ám a Lille vezetőségével nem sikerült megállapodni az átigazolási árról és ezért nem tudott lezárulni az üzlet. A 22 éves hátvéd prioritást adott a Milannak és kifejezte vágyát, hogy csatlakozzon a Rossonerihez, ennek ellenére a pénzügyi nehézségekkel küzdő Lille elfogadta a Newcastle ajánlatát, amely jelentősen túllicitálta a Milant.

Fabrizio Romano transzferguru beszámolója szerint Botman a Newcastle játékosának tekinthető. Megszületett a teljes körű megállapodás és megtörtént a dokumentumok aláírása. A holland védő 37 millió euróért + bónuszokért csatlakozik a Szarkákhoz.

A MilanNews megerősítette: Botman meghozta a döntést és nem hajlandó tovább várni a Milanra, így igent mondott a Newcastle-nek és létrejött a megállapodás a személyes feltételekben is. Az orvosi vizsgálatok a jövő héten lesznek, amelyet követően aláírja a szerződését az új klubjával. A piros-feketék háza táján az elmúlt hetekben lelassultak az események a tulajdonosváltás miatt és Paolo Maldiniék lejáró szerződésének meghosszabbítása is nagyon elhúzódott.

A Milan nagy valószínűséggel másik középhátvéd után fog nézni a nyári mercato alatt.