Edzőmeccsek: A Fradi nagyon megverte a bolgár bajnokot, az Újpest döntetlennel kezdte a nyarat

A Ferencváros a második félidőben fordította a maga javára a bolgár Ludogorec elleni felkészülési edzőmeccsét. Az addig is több lehetőséget kialakító magyar bajnok az 54. percben, egy rossz kapusfelszabadítás után, Marquinhos révén került előnybe (1-0), hogy aztán a rivális hálóőre több helyzetben is bravúrral védjen.

A 81. percben azonban Sluga is tehetetlen volt már, Marquinhos lekészítése után a csereként beállt Wingo kíméletlenül lőtte ki a kapu jobb oldalát (2-0) – írja a fradi.hu. A 92. percben aztán végképp lezárta a találkozót az FTC, Wingo második, ezúttal jó 30 méteres (bomba)góljával alakult ki a 3-0-s végeredmény az ausztriai Kufsteinben.

A Fradi új igazolásai közül Knoester, Mercier és Traoré is pályára lépett.

Ferencváros – Ludogorec 3-0 (Marquinhos 54., Wingo 81., 92.)

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 58.), Kovacevic (Auzqui, 75.), Knoester, Pászka (Civic, 58.) – Esiti, Laidouni (Mercier, 62.) – Zachariassen (Loncar, 58.), Tokmac, Traoré (Besic, 75.) – Boli

Az Újpest a szlovák másodosztályú Somorja ellen játszotta első nyári felkészülési meccsét a Vízművek pályáján és 1-1-s döntetlen született a zártkapus összecsapáson. A nyáron egyelőre inkább csak gyengülő lilák gólját Miroslav Bjelos szerezte.

Újpest FC – Somorja 1-1

Újpest: Banai – Kovács D., Máté Zs., Kuusk, Antonov – Onovo, Mack, Bjelos – Simon K., Kone, Katona M.

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, álló emberek, sportoló emberek és fű

(Fotó: ujpestfc.hu)

Az NB I ezüstérmese, a Kisvárda a BVSC Tatai úti sporttelepén találkozott az élvonalba visszatérő Vasassal. Az első félidőben még csak kapufákig jutottak a csapatok, a második félidő elején aztán előnybe kerültek a várdaiak Camaj góljával.

Az angyalföldiek a friss nyári igazolás, Bobál Gergely góljával egyenlítettek a 84. percben, majd a csatár Makowski találatára is szinte azonnal válaszolni tudott, így lett 2-2 a zuglói találkozó vége.

Vasas FC – Kisvárda 2-2 (Bobál G. 84., 87., ill. Camaj 52., Makowski 86.)

Vasas: Dombó – Hidi M, Otigba, Baráth – Márkvárt, Berecz, Géresi, Szilágyi Sz. – Cipf, Novothny, Radó

(cserék: Uram, Molnár Zs., Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Ihrig-F., Pátkai, Faragó, Vida, Hinora, Sztojka, Bobál, Pekár, Zimonyi, Szalai)

Kisvárda: Hindrich – Hej, Rubus, Szőr, Peteleu, Karabelyov, Zlicic, Ötvös, Asani, Mesanovic, Czérna

(cserék: Hotra, Bíró, Králik, Simovic, Leoni, Melnyik, Makowski, Camaj, Navratil, Nagy-Mihály K., Heles)