Pioli szavai a Bologna elleni siker után

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője értékelt a Bologna elleni 2-0-s győzelem után és többek között kitért a csapat teljesítményére, a védekezésre, Charles De Ketelaere és Yacine Adli játékára, valamint beszélt a cseréket érintő döntéseiről.

“Őszintén szólva sokkal energikusabb kezdést vártam a mérkőzés elején, de a Bologna megnehezítette a dolgunkat és megpróbálták jól megjátszani a labdákat. Sokat dolgoztunk mezőnyben és sikerült kiviteleznünk, hogy a soraink egységesek maradjanak. A labdabirtoklás terén még van hová fejlődnünk, de a csapat dolgozott, szilárd maradt és a játékosok meg akarták nyerni a mérkőzést. Megérdemelt győzelem született.” – mondta Pioli a meccs után.

“Az egyik célkitűzésünk ezen a meccsen az volt, hogy csapatként jól védekezzünk és az egész csapat munkájának eredménye, hogy nem kaptunk gólt. Jól sikerült presszingelnünk, amikor a Bologna védőinél volt a labda. Ha elöl jól dolgozunk, akkor a védelmi vonalunk is nagyon jól tudja megoldani még az 1 az 1 elleni szituációkat is. Az elejétől a végéig megfelelő hozzáállással játszottunk és egyszer sem álltunk vissza. Néhány alkalommal kevés területünk volt, de mindig szilárdan dolgoztunk. Egy csapatnak így kell játszania: mindenkinek együtt kell védekezni és megpróbálni egy csapatként támadni. Ennyire egyszerű.”

“Ami az új érkezőket, De Ketelaerét és Adlit illeti: nagyon jól megértik egymást a pályán, mert mindketten okos srácok. Nyilvánvalóan időre van szükség, mert egymás megismerése a különbséget jelentheti a pályán. Nagyon boldog vagyok a teljesítményük miatt. Kétségtelen, hogy Charles nagy tehetséggel rendelkezik, ugyanakkor meg kell találnia a ritmust. Ez bizonyos időbe telik, mindenesetre már mutatott nagyszerű dolgokat a pályán. Ő egy intelligens srác és sokat fejlődhet. Adli jobb szélső támadóként? Ő egy támadó-középpályás és nem gondolom, hogy ki kellene tenni őt a szélre.”

“Hét mérkőzést fogunk játszani 20 nap alatt, ami azt jelenti, hogy szükség lesz a csapat forgatására és minden játékosnak készen kell állnia. A játékosaim jó kondícióban vannak, ami annak köszönhető, hogy egyeseknek játéklehetőséget adtam, míg másokat tartalékoltam a következő időszakra. Létfontosságú, hogy megtartsuk a teljesítményünk szintjét, mind mentálisan, mind fizikálisan. Nagyon fontos, hogy visszanyerjük az energiánkat és a legtöbbet hozzuk ki a játékosaink képességeiből. Jól fel kell mérnünk, hogy ki az, aki jól regenerálódni tudott és újra bevethető és ki az, aki nem. Sok kezdőjátékosom van és erős futballisták alkotják a keretünket.”

“Úgy döntöttem, hogy Origit, Diazt és Rebicet sem cserélem be, továbbá Florenzi és Kjaer sem játszott. Mindannyian készen állnak a játékra és ez magabiztosságot ad nekem az elkövetkező mérkőzésekre.”

“Leao? Egy ilyen nagy potenciállal rendelkező játékosnak továbbra is minden nap fejlődnie kell. Rafa az előszezon kezdete óta nagyon nyugodt és egyetlen edzést sem hagyott ki. Talán az első fordulóban az Udinese ellen nem volt a legjobb meccse, de ő egy intelligens játékos, aki egyre jobban és jobban akar teljesíteni.”

“A közönségünk most is fantasztikus volt. Csodálatos érzés megérkezni a San Siróhoz és látni, hogy minden szurkoló vár minket. Örömteli ilyen légkör és ilyen támogatás mellett játszani. Ez egy nagyon különös érzelem, amit mélyen belül érzünk. Sikerül erőt merítenünk a szurkolók energiájából, lelkesedéséből és nagylelkűségéből, amit megkövetelnek tőlünk.”

“Úgy gondolom, hogy a kiegyensúlyozottság nem csak taktikai szempontból fontos, hanem mindenekelőtt mentálisan. Nem szabad elveszítenünk ezt az intenzitást, ahogyan játszunk, védekezünk és presszingelünk. Eközben kezdünk érettebb és tapasztaltabb csapat lenni, amely tisztában van a képességeivel és kezelni tudja a mérkőzések kulcsmomentumait. Azt látom, hogy a csapat készen áll és az egész mérkőzésen következetesen akar teljesíteni. Hiszem, hogy ez a legfontosabb szempont.”