Bakayoko mégis marad a Milannál

Tiemoué Bakayoko visszautasította a kölcsönszerződésének felbontását és minden jel arra utal, hogy a 2022/23-as idényben is a Milan játékoskeretének tagja lesz.

Az átigazolási időszak utolsó napjaiban a Milan vezetősége azon dolgozott, hogy Aster Vranckx szerződtetése után felbontsa Bakayoko kölcsönszerződését, miután egyáltalán nem része sem az edző, sem a klub jövőbeli terveinek.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője arról számolt be, hogy Bakayoko mégis marad a Milanban, ugyanis a szerződésbontásról szóló tárgyalások nem vezettek eredményre.

A Milan szerette volna visszaküldeni Bakayokót a Chelsea-hez, ám a játékos nem járult hozzá a szerződésének felbontásához és úgy döntött, hogy marad a Rossoneri keretének tagja. A 28 éves középpályás tavaly nyáron érkezett a Chelsea-től 2 évre kölcsönben és a klub a jövő nyáron 15 millió euróért végleg megvásárolhatja. Ugyanakkor a szerződés tartalmaz egy olyan záradékot, amely alapján bizonyos meccsszám elérése esetén a vételi opció automatikusan életbe lép.

Nizaar Kinsella, a StandardSport újságírója szerint a Milan vezetősége nem akarja, hogy Bakayoko vételi opciója aktiválódjon a meghatározott meccsszám elérésével, ezért nem fog pályára lépni a csapatban az aktuális szezonban és jövő nyáron visszatér a Chelsea-hez.

Ami a potenciális klubváltást illeti: Törökországban vagy éppen Görögországban még tart a nyári átigazolási időszak, ezáltal nem zárható ki teljes mértékben Bakayoko búcsúja.