Boris: „Mindig nehéz edzőváltás után lévő csapat ellen játszani”, Szabó: „A Paks a rutinosabb csapat” – edzői várakozások

Kecskeméti TE-Paks 14.00

Szabó István (KTE):Nagyon lényeges lesz, hogy a két csapat közül melyik lesz frissebb, melyik alkalmazkodik jobban ahhoz, hogy tulajdonképpen egy hét alatt három mérkőzést kell lejátszani. A Paks előnye a rutin, a tapasztalat, hiszen tele van a keretük olyan játékossal, akik hosszú időt töltöttek el az élvonalban, akár külföldön is, illetve szerepeltek a válogatottban is. Gondolok itt többek közt Kádár Tamásra, vagy Böde Dánielre. Megfelelően tudnak rotálni, most tért vissza hozzájuk Hahn János is. Évek óta egy kiegyensúlyozott, jól menedzselt klubról van szó. Számítunk rá, hogy ezt a rutint be is fogják vetni ellenünk. Nekünk is megvan viszont a magunk előnye, hiszen fiatal, agilis, nagyon motivált csapatunk van, öröm ezekkel a játékosokkal dolgozni. Nagyon motiváltnak látom most is őket, így egy jó mérkőzésre számítok, melyen szeretnénk pontot, pontokat itthon tartani. (kecskemetite.hu)

Vasas-Puskás Akadémia 16.15

Urblík József (középpályás, Puskás Akadémia):Az NB I-ben akárki ellen játszol, nem lehet egyszerű mérkőzésről beszélni. A Vasas NB II-ből került fel, de a 10-11 játékos NB I-es múlttal is rendelkezik, így egy nagyon erős csapatra és nehéz mérkőzésre számítunk. Bízom benne, hogy jól állunk hozzá és minőségi játékot nyújtunk, akkor tudunk győzni. (pfla.hu)

Debreceni VSC-MOL Fehérvár FC 18.15

Bévárdi Zsombor (támadó, DVSC):Azt mindenki látja, hogy nem vagyunk egyszerű szituációban, a mentális és fizikai fáradtság jelei mutatkoztak a csapaton. A sűrű menetrend miatt ezen a héten túl sokat nem tudtunk dolgozni, de meg kell próbálnunk mindent a hétvégi bajnokin. Bravúrokra van szükségünk, mert igen nehéz a helyzetünk, de én bizakodóan várom a találkozót. Remélem, hogy pozitív töltettel lép pályára a gárda, hiszen minden áron el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat. Meg kell találni azokat a pontokat, amikben tudjuk egymást segíteni, és főként mentálisan kell felkészülnünk a ránk váró kihívásra, mert az lesz a döntő tényező. Tudjuk, hogy a három belső védős rendszert preferájlák, ebből is készültünk a héten, ehhez igazítjuk a taktikai hadrendünket. Ugyan kevés időnk volt, de igyekeztünk a lehető legalaposabban felkészülni belőlük. (haon.hu)

Michael Boris (Fehérvár):Mindig nehéz edzőváltás után lévő csapat ellen játszani, ilyenkor mindig motiváltabbak a játékosok és nehezebb arra is felkészülni, hogy milyen játékot akar majd játszani az ellenfél. Figyelnünk kell a védekezésben az alapelveinkre, a labdás játékunknál pedig gyorsnak kell lennünk. A Debrecennek egy nappal több ideje volt a pihenésre, de mi is frissek vagyunk és a sűrű menetrend közepette várható néhány változás is a kezdőcsapatunkban. Szeretnénk jó mérkőzést játszani, sok helyzetet kialakítani, mindenki maximálisan erre a meccsre összpontosít, ezt követően pedig két nap pihenőt kapnak majd a játékosok, hiszen hetek óta heti két mérkőzést játszottunk. A céljaink világosak, ebben a szezonban is ki kell jutnunk az európai porondra, ehhez pedig a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenünk. Szeretem a statisztikákat, tudom, hogy a Vidi közel kilenc éve veretlen Debrecenben, az a célunk, hogy ez a szombat esti bajnoki után is így maradjon. (molfehervarfc.hu)