Pioli: “Fontos meccs lesz, de nem sorsdöntő”

Stefano Pioli a Dinamo Zagreb elleni szerdai Bajnokok Ligája mérkőzés előtt megtartotta a sajtótájékoztatóját és kiemelte, hogy magas szinten kell teljesíteni és nem szabad alábecsülni az ellenfelet, amely az előző játéknapon legyőzte a Chelsea-t. Az olasz szakember kitért arra is, hogy csatárposzton lehetőségként áll fenn Charles De Ketelaere szerepeltetése.

A NEMZETKÖZI PORONDRÓL
“Ha képesek vagyunk magas szinten játszani Olaszországban és a nemzetközi porondon is, akkor minden mérkőzést megnyerhetünk. Az előző szezonban az Atlético Madrid elleni mindkét meccsen jól játszottunk, egyet megnyertünk és egyet elveszítettünk. Célunk, hogy magas szinten teljesítsünk taktikailag, technikailag és mentálisan egyaránt. Minden mérkőzésen a lehető legjobb kezdőcsapatot fogom pályára küldeni. A csapat jó állapotban van és tisztában vagyok a játékosaim játékperceivel. Ugyan néhány játékosunk nem áll rendelkezésre, de Krunic személyében van egy visszatérőnk.”

AZ ELLENFÉLRŐL
“Egy fontos mérkőzés vár ránk, amelyen győzelmi vággyal kell pályára lépnünk. Megvan az ambíciónk, hogy a bennünk rejlő teljes potenciált kihozzuk a pályán a mérkőzésen, amely bár nem lesz sorsdöntő, de továbbra is nagy jelentőséggel bír. A Dinamo Zagreb hatékony védekező futballt játszva legyőzte a Chelsea-t. A horvát bajnokságban átlagosan három gólt szereznek meccsenként, azonban a Chelsea ellen más volt a játékuk. Jobban játszottak, türelmesen kivártak és ellentámadásból lecsaptak. Gyors csapatról van szó és két minőségi csatárral rendelkeznek, akik nagyon jók együtt.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Origi? Sajnálatos a sérülése, de nem aggódom miatta. Teljes mértékben meg vagyunk győződve Divock kvalitásairól. Ő egy olyan játékos, akit nagyon meg akartunk szerezni. Leao? Mindig képes jobban és jobban teljesíteni. Sokat várunk el tőle. Hiszem, hogy már most is lenyűgöző szinten játszik, mentálisan és fizikálisan is. Leao mutatja a mércét a csapat számára. Ha nála van a labda, bármelyik pillanatban a különbséget tudja jelenteni. Minden meccs más és ezúttal megfelelő döntéseket kell hoznia a pályán.”

A TÁMADÓ-SZEKCIÓRÓL
“Olivier mindig boldog, hogy játszhat. Charles jól teljesít és az előző idényben a Club Brugge színeiben már pályára lépett a Bajnokok Ligájában. Ha szükséges, akkor egy sorral előrébb is képes játszani. Néhány kulcsjátékosunk hiányzik, mint Rebic és Origi. Ugyanakkor rátermett játékosaim vannak és nem aggódom a jó szezonkezdet után. Ki kell hoznunk a legtöbbet a következő két mérkőzésünkből, mert hazai pályán fogunk játszani a csodálatos szurkolótáborunk előtt, akik évek óta rengeteg támogatást nyújtanak nekünk. Ki kell használnunk ezt az energiát.”