“Versenyképesek akarunk lenni”

Stefano Pioli megtartotta a sajtótájékoztatóját a Chelsea elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőzően. Az olasz tréner nehéz és magas tempójú mérkőzésre számít a Stamford Bridge-en, ugyanis mindkét csapat támadófutballt játszik és a cél a győzelem.

A MÉRKŐZÉSRŐL
“Két olyan csapat fog megmérkőzni egymással, amely támadófutballt játszik és megpróbálja diktálni a játékot. Magas szintű ellenféllel nézünk szembe, így mindenképpen nehéz meccsre számítok. A csapatunk fejlődik és ezeket a tapasztalatokat ki kell használnunk ahhoz, hogy folytassuk az utunkat. Úgy gondolom, hogy ez a csapat már bebizonyította, hogy érett és minden mérkőzés lehetővé teszi számunkra, hogy tovább fejlődjünk.”

A CHELSEA-RŐL
“Arra számítok, hogy a Chelsea már a kezdetektől fogva elszántan és magas tempót diktálva próbál majd játszani a mérkőzésen. Meg kell próbálnunk problémákat okozni az ellenfélnek és ehhez megvannak a megfelelő képességeink. Jól ismerem Pottert, mert követtem a Brightont az előző szezonban. Támadó szellemű futballt és minőségi játékot játszik a csapatával. Két különböző formációt alkalmazott a legutóbbi két meccsen, amelyen a Chelsea-t irányította. Ez meglehetősen ritkaság egy új edzőnél. Jól ismerjük az ellenfelet és tisztában vagyunk a jellemvonásaikkal.”

A CSAPAT ÖSSZETÉTELÉRŐL
“A klub vezetősége precíz döntéseket hozott azáltal, hogy egy fiatal csapatot épített megfelelő egyensúlyt kialakítva a tapasztaltabb játékosokkal. A fiatalok esetében türelemre van szükség és az olyan rutinos csapattársak, mint Olivier, Simon és Zlatan nagy segítséget jelentenek számukra.”

A RENGETEG SÉRÜLTRŐL
“A csapatnak a legjobb tudása szerint kell játszania, nincs értelme a hiányzókra fókuszálni. A zsúfolt meccsnaptár nem segít a helyzeten, de komoly és hozzáértő szakemberekkel dolgozom együtt és meglátjuk, hogyan tudunk javítani ezen.”

BENNACER, MINT KAPITÁNY
“Különböző típusú vezérek vannak az öltözőben. Ismának megvan a karaktere és példaértékű a csapattársak számára: minden egyes nap 100 százalékban kiveszi a részét a munkából. Ő egyértelműen az egyik vezére a csapatnak.”

A BAJNOKOK LIGÁJÁRÓL
“Versenyképesek akarunk lenni, ehhez minden egyes mérkőzésen a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk és 95 percen keresztül mindent beleadni. Tudjuk, hogy egy európai topcsapat ellen játszunk, akik bő egy évvel ezelőtt megnyerték a Bajnokok Ligáját. A jóslatok csak papíron léteznek, aztán a pályán más teljesítmény és más eredmény alakulhat ki. Egyértelmű, hogy kevesen számítottak volna ilyen eredményre a Dinamo Zagreb-Chelsea meccsen. Az is igaz, hogy a BL-ben mindenben magas szinten kell lenni, ez a célunk. Továbbá a Chelsea edzőváltáson van túl, ezért egy nagyon motivált és nagyon erős ellenfelünk lesz.”

A CSOPORT ÁLLÁSÁRÓL
“Nyilvánvalóan jól felkészültünk és tisztában vagyunk a mérkőzés fontosságával. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a mai sorsdöntő lesz a csoport szempontjából, mert az utolsó két mérkőzés fog mindent eldönteni. Mindenesetre ez is fontos lesz egy erős csapat ellen, egy gyönyörű stadionban. Szeretnénk elkezdeni megírni a történetünket ebben a versenysorozatban.”

A JÁTÉKRÓL
“A Chelsea támadósora kiváló, gyors és nagyon technikás, ezért nagyon óvatosnak kell lennünk a védekezésben. Fontos, hogy kvalitással, csapatszellemmel és megfelelő mentalitással játsszunk és meg kell próbálnunk folyamatosan veszélyesnek lenni.”