Olaszország mellett a magyar válogatottat is hiányolják a vb-ről – itt a TOP 10 legnagyobb lemaradó

Hat hét múlva elrajtol a több szempontból is rendhagyónak számító 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság, amelynek a 32 csapatos résztvevő-listája és csoportbeosztása természetesen már ismert (A vb-menetrend itt megtekinthető – kattints!).

A világszerte mintegy 50 millió olvasóval rendelkező és 11 országban publikáló szakportál, a 90min ezúttal azt a 10 legjobb válogatottat sorolta fel, amelyek nem kvalifikálták magukat a világbajnokságra, “sok futballkedvelő nagy bánatára”.

A listán ott szerepel a magyar nemzeti csapat is, olyan együttesek társaságában, mint az Eb-győztes Olaszország, az Erling Haalanddal felálló Norvégia, vagy épp Csehország, Kolumbia, Nigéria és Ukrajna.

A portál ezt írja a mieink kapcsán:

Magyarország, amely a legutóbbi Nemzetek Ligájában remekül játszott a csoportkörben, a FIFA ranglistáján a 37. helyen áll (sőt, azóta már a 36. – a szerk.), és fontos szerepet is játszhatott volna a világbajnokságon. A lipcsei trió, Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán, valamint Szalai Ádám (Basel) és Sallai Roland (Freiburg) a csapat kiemelkedő játékosai közé tartozik

– fogalmaznak.

Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott az 1986-os világbajnokság óta immár kilencedik alkalommal maradt le a tornáról. Selejtezőcsoportjában ezúttal – Anglia, Lengyelország és Albánia mögött – a negyedik helyen végzett.

A vb-ről lemaradó 10 legjobb válogatott a 90min szerint:

Algéria, Chile, Csehország, Kolumbia, Magyarország, Nigéria, Norvégia, Olaszország, Svédország, Ukrajna

Rossi: “Nagyon kedvelem Ádám Martint, de egyelőre nem tud kezdőként segíteni” – Szalai kritikusai nem sokáig fognak mosolyogni