Adil Rami kitálalt Pippo Inzaghiról

Adil Rami, a csapat korábbi hátvédje kissé keserű szájízzel gondol vissza a Milannál töltött időszakának végére és ennek oka Filippo Inzaghi, aki akkoriban a csapat vezetőedzője volt.

A világbajnok francia hátvéd 2014 januárjában csatlakozott a Rossonerihez kölcsön+opcióval és fél évvel később a Milan végleg megvásárolta a játékjogát. A transzfer érdekessége, hogy a játékos az átigazolási árának egy részét saját zsebből állta és abba is hajlandó volt belemenni, hogy csökkentsék a bérét annak érdekében, hogy maradhasson a Milan játékosa.

Rami meglehetősen rossz kapcsolatot ápolt Filippo Inzaghi edzővel, aki 2014 nyara és 2015 között ült a Milan kispadján. A korábbi francia válogatott védő a beIN Sportsnak adott interjújában mesélt arról az időszakról és a távozásáról. Rami szerint az edző nem a játékosok teljesítménye és képessége alapján állította össze a csapatot, hanem a barátait részesítette előnyben.

“Amikor a Milan játékosa voltam, az a szerencsétlenség ért, hogy belefutottam Inzaghiba. Ő csak a barátait játszatta. Ezért döntöttem a távozás mellett, mert meg akartam találni az igazi futballt. Talán egy valódi edzővel másképpen alakultak volna a dolgaim a Milannál.” – mondta Rami.

Végül Rami másfél év után távozott a Milanból és visszatért Spanyolországba, ahol a Sevilla játékosa lett és 2016-ban Európa Ligát nyert. Továbbá tagja volt a 2018-as világbajnok francia válogatottnak. Jelenleg 36 éves és a francia élvonalbeli Troyes csapatkapitánya.