Francesco Camarda, a Milan csodagyereke

Hétről hétre fantasztikus teljesítményt nyújt és nem csupán Olaszországban, hanem nemzetközi viszonylatban is egyre nagyobb figyelem összpontosul a Milan szupertehetségére, Francesco Camardára, aki 14 évesen debütált a Primaverában.

Camarda neve először tavaly ősszel robbant be, miután az évek alatt elképesztő mennyiségben termelte a gólokat a korosztályos bajnokságokban. A saját nevelésű csatár a 2017/18-as idényben 40 meccsen 247 gólt, a 2018/19-es idényben 31 meccsen 172 gólt, míg a 2019/20-as idényben 16 meccsen 64 gólt termelt piros-fekete mezben. A különböző korosztályos csapatokban 87 meccsen produkált 483 találata félelmetes mutató, ami meccsenként 5,5 gólos átlagnak felel meg.

Immáron 6 éve játszik a Rossoneri akadémiáján és most újra reflektorfénybe került, ugyanis az elmúlt időszakban az Ignazio Abate által irányított Primavera csapattal edzett, ahol 18-19 évesek játszanak, vagyis nála körülbelül 5 évvel idősebbek. Camarda rögtön a debütálása alkalmával két gólt szerzett a Solbiatese elleni edzőmérkőzésen, amelyet 4-2-re megnyert a csapat. Camarda mellett két 15 éves tehetség, Mattia Liberali és Nirash Perera is az ificsapattal tréningezik.

Camarda 2008-as születésű és márciusban fogja betölteni a 15. születésnapját, azonban az aktuális idényt a nála egy évvel idősebbek között kezdte meg. A Milan U16-os csapatában minden meccsén betalált, a mérlege 8 bajnokin 11 gól, ebből három alkalommal duplázott. Ráadásul még szeptemberben egy meccs erejéig az U17-esek között is szerepelt. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy az előző idényben bajnoki címhez segítette az U15-ös csapatot.

A kiváló teljesítményének hála nemrég bemutatkozhatott az olasz U15-ös válogatottban is, amelyben mindössze 23 perc alatt mesterhármast rúgott Lettország ellen.

Valószínűsíthető, hogy a következő években még nagyon sokat fogunk hallani Camardáról, akit Olaszország legnagyobb csatártehetségének tartanak és ő lehet a következő nagy reménység, aki kikerül a Milan utánpótlásából.

VIDEÓ: