Calabria: “Győzelmet érdemeltünk volna”

Davide Calabria, a Milan csapatkapitánya szerint elfogadhatatlan, hogy kétgólos előnyt engedtek ki a kezükből a Roma elleni 2-2-es döntetlen alkalmával és úgy véli, hogy sokkal nagyobb odafigyelésre illetve koncentrációra lett volna szükség a mérkőzés utolsó perceiben.

“Megmagyarázhatatlan, hogyan nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Dühös vagyok, mert nem döntetlent érdemeltünk, mi voltunk a jobb csapat a meccsen és sokkal több gólhelyzetet alakítottunk ki. Elképesztő, hogy így veszítettünk el két pontot a meccs végén, ennek nem szabad újra megtörténnie.” – mondta Calabria.

“Ezen a szinten az apró részletek jelentik a különbséget. Jobban kellett volna kezelnünk a meccs végét és megpróbálni lassítani az ellenfél játékát. El kellett volna kerülnünk, hogy gólt kapjunk ilyen rögzített helyzetekből, mert tudtuk, hogy a Roma ebben nagyon jó. Éppen ezért sokkal nagyobb figyelemre lett volna szükség a tizenhatosunkon belül. Ez a döntetlen számos különböző tényező eredménye.”

“Mindenkinek meg kell értenie, hogy a mérkőzés addig nem ér véget, míg nincs a hármas sípszó és bármilyen kis koncentrációzavar ilyen kapott gólokat eredményezhet. Azonnali reakció szükséges a csapattól, sok mérkőzésünk van és nem szomorkodhatunk. Nagyon csalódottak vagyunk, mert győzelmet érdemeltünk volna. Erős csapat vagyunk és nem szabad kétségbe esnünk, mert az most egyáltalán nem segítene, csak ártana. Jól irányítottuk a mérkőzést és csak az utolsó percekben követtünk el hibát, ezt ki fogjuk elemezni. Ahogy mondtuk: ha messzire akarunk jutni és a bajnoki címért versenyezni, akkor az ilyen mérkőzéseket meg kell nyerni. Tanulni fogunk ebből és nem engedhetünk meg több botlást magunknak, mert a riválisaink jól teljesítenek.”

“Dühösek vagyunk, mert butaságot csináltunk és elhullajtottunk két pontot. Pedig jól felkészültünk a meccsre és azt a játékot játszottuk, amit kellett. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kétgólos előnyt kiengedjünk a kezünkből és elpazaroljunk két pontot. Közel volt a győzelem, de egy kicsivel több odafigyelésre lett volna szüükség.”

“De Ketelaere? Charles-nak csak higgadtnak és nyugodtnak kell maradnia, nem szabad foglalkoznia a külvilágból érkező hangokkal. A tehetségével nagyon sokat tud segíteni a csapatnak és képes arra, hogy a mérkőzésen is megvalósítsa azt, amit az edzésen csinál. Egy teljesen másik bajnokságból érkezett, így nyilvánvalóan időre van szüksége. Úgy gondolom, hogy a Milan a megfelelő csapat számára, csak hinnie kell önmagában.”