Nő a feszültség Maldini és Cardinale között

Úgy tűnik, hogy feszültséget eredményezett a Milan vezetősége és a tulajdonos között, hogy a vezetők a pénzügyi erőforrások hiányában kénytelenek voltak visszalépni Nicolo Zaniolo megszerzésétől.

Az elmúlt napokban a Milan tárgyalásokat folytatott a Roma együttesével Zaniolo szerződtetéséről. Az olasz támadóval sikerült megegyezni a személyes feltételekről és egyértelműen kifejezte vágyát, hogy csatlakozzon a csapathoz, azonban a klubok nem jutottak dűlőre.

A La Gazzetta dello Sport, a Corriere dello Sport és a Tuttosport jelentése szerint feszültség alakult ki Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója és Gerry Cardinale, a Milant tulajdonló RedBird vezetője között. Ennek oka, hogy Maldiniék extra pénzügyi erőforrásokat kértek a Zaniolo-transzfer lezárásához, azonban a tulajdonos nemleges választ adott.

Ennek következtében a milánói klub vezetői kénytelenek voltak visszalépni a 23 éves futballista szerződtetésétől. Zaniolóért a Bournemouth is bejelentkezett egy 30 millió eurós átigazolási ajánlattal, azonban a játékos határozottan visszautasította. Ugyanakkor a piros-feketék ajánlata nem bizonyult elegendőnek, mivel a Roma mindenképpen azonnali átigazolást vagy kötelező vásárlási jogot akart. A Milan a kölcsönvétel mellé vételi opciót ajánlott, amely a Bajnokok Ligája-indulás elérése esetén kötelező érvényűvé válik.

Állítólag Cardinale elutasításának oka a következő: a RedBird álláspontja szerint Maldini és Massara a teljes 2022/2023-as szezonra rendelkezésre álló átigazolási költségvetést autonóm módon felhasználta a tavaly nyári átigazolási időszakban, így már nem állt rendelkezésre elegendő pénzösszeg a téli mercatóra és a tulajdonos nem biztosít plusz forrásokat az esetleges januári transzferek lebonyolításához. A klub 2022 nyarán kevesebb mint 50 millió eurót költött a csapat megerősítésére.

A Milan januárban eddig mindössze egyetlen játékost igazolt Devis Vasquez személyében, aki 470 ezer euróért érkezett a paraguayi élvonalbeli Guaranitól.