Pioli szavai a Monza elleni teljesítményről

Stefano Pioli szerint a csapat összeszorított fogakkal küzdött a győzelemért a Monza elleni 1-0-ra megnyert bajnokin és úgy véli, hogy a második játékrészben érezhető volt a fáradtság a játékosokon az előző megterhelő mérkőzések után. Az olasz tréner kitért a védekezésre, a támadásfelépítésre, valamint Charles De Ketelaere játékára is.

„Nagyon sokat dolgoztunk és jó eredménnyel illetve jó teljesítménnyel távozunk erről a mérkőzésről. Különösen az első félidő alapján, mert a második játékrészben már érezhető volt a heti fáradtság. A második félidőben a Monza megváltoztatta a hozzáállását, magasabban presszingeltek és nagyobb hangsúlyt fektettek az emberfogásra, ezzel arra kényszerítve minket, hogy jobban mozogjunk a labdabirtoklásnál és több passzsávot hozzunk létre. Ez nehezebbé tette a dolgunkat, de volt két hatalmas gólhelyzetünk is, amit nem sikerült gólra váltanunk. A csapatszellemünk, a vágyunk és a szurkolók támogatása hozzásegített minket egy újabb fontos győzelemhez. Ez egy nagyon pozitív hét volt számunkra.” – mondta Pioli.

„A legfontosabb elem, hogy a csapat együtt dolgozott és együtt szenvedett. Összeszorítottuk a fogainkat és harcoltunk a győzelemért, senki nem hátrált meg. Ez az, ami igazán számít. Nyilvánvalóan képesek vagyok ennél jobb futballt játszani és ez el is fog jönni.”

„A védekezés terén mindannyiunknak együtt kell dolgozni. Egyértelműen látszott rajtunk a hatása a mentálisan és fizikálisan is megterhelő hétnek. A közös munka volt az egyetlen módja, hogy újra jó eredményeket érjünk el. Ezzel a csapategységgel kell folytatnunk tovább.”

„A következő lépés egy precízebb és folyamatosabb támadásfelépítés kialakítása lesz, hogy jól cselezzünk és leküzdjük az ellenfelek nyomását. Dolgozunk rajta. A következő mérkőzések fontosak és nehezek lesznek. Három mérkőzést nyertünk kemény munkával és sok szenvedéssel, most vissza kell nyernünk az energiánkat és a lehető legjobban felkészülni az Atalanta elleni meccsre.”

„Úgy döntöttem, hogy Leao és Origi személyében két gyors csatárt küldök pályára, hogy leküzdjük az ellenfél nyomását. Időnként sikerült is, máskor kevésbé. Határozottan jobban tudunk teljesíteni. Jól játszunk, amikor fizikálisan megvan az energiánk. A meccs előtt a Monza volt az aktuális leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkező csapat a Serie A-ban. Ez a győzelem nagyon fontos a fejlődésünk szempontjából.”

„De Ketelaere? Szerintem csak egy gólra van szüksége. Még nagyon fiatal és abban reménykedett, hogy többet tud nyújtani, egy gól sokat jelentene az önbizalmának. Jönni fog a gól és meg fogja kapni a lehetőséget. A képességek adottak, csak hinnie kell önmagában.”