Spalletti ismét kifakadt a játékvezetésre

Luciano Spalletti, a Napoli trénere a meccs lefújása után gratulált a Milannak a továbbjutáshoz, azonban megint a játékvezetést kritizálta és meglátása szerint a milánói együttes Bajnokok Ligájában szerzett múltja vezetett ahhoz, hogy kedvezően ítéltek a Rossoneri javára.

„Először is gratulálunk a Milannak a továbbjutáshoz. Két olyan mérkőzést játszottak, amelyeken a legtöbbet hozták ki a lehetőségeikből, ami egy érett csapat jellemvonása. Jól tudják, hogy mikor kell nyomni a gázt és mikor kell létszámfölényben védekezni. Szeretném megdicsérni a játékosaimat is, hiszen a Bajnokok Ligája menetelésünk nagyon magas színvonalú volt. Nagy árat fizettünk néhány hibáért, hogy nem volt még ilyen jellegű tapasztalatunk a meccsek bizonyos pillanatainak kezelésében.” – mondta Spalletti.

„Néhány játékosunk nem volt 100 százalékos állapotban, mint például Osimhen, aki 20 napig volt sérült. Aztán néhány hiba és igazságtalan döntés is volt. A San Siróban és most itt Nápolyban is mi kezdeményeztünk. Fantasztikus formában voltunk a válogatott szünetig, aztán a visszatéréskor nagyon sok játékosunk nem volt bevethető a Milan elleni bajnokira. Talán a Torino elleni fölényes győzelmünk elhitette velünk, hogy a bajnokság csak formalitás, ezért nem voltunk annyira koncentráltak a Milan elleni 4-0-s vereség alkalmával. Azonban a két Bajnokok Ligája meccs teljesen más volt.”

„Igaz, hogy a Milan is kihagyott egy tizenegyest, de ez is egy elkerülhető incidens volt. Elkerülhető gólt kaptunk, mivel a meccs azon részében kiegyensúlyozottabbak voltunk és mi irányítottuk a játékot, aztán engedtük, hogy teljesen felborítsák a szituációt. A góljukat egyetlen valódi helyzetükből szerezték a tizenhatosunkon belül és mi pedig képtelenek voltunk erre.”

Spalletti az első meccshez hasonlóan ismételten kritizálta a játékvezetést. A Napoli trénere szerint Szymon Marciniak hibás döntést hozott, amikor Rafael Leao tizenhatoson belüli becsúszásáért nem ítélt tizenegyest. Az esetet követően hosszas videózás volt és a VAR jelzése alapján a portugál támadó szerelése szabályos volt.

„A Milan-mezt viselőket kivéve mindenki egyetértett abban, hogy a játékvezető hibázott az első mérkőzésen. Ezúttal nem kaptunk meg egy tizenegyest, ami a napnál is világosabb volt. A visszajátszásokból is látszik, hogy Lozano bokáját eltalálták és nem labda volt. Ez nagyon tiszta büntető volt, ezt nem lehet nem látni. Ez nem egy kontakt, ez egy szabálytalanság, de az emberek mindig azt mondják, hogy csak panaszkodunk…”

„A Bajnokok Ligájában számít a múlt és valószínűleg a történelme miatt ítéltek a Milan számára kedvezően egyes incidenseknél.”

A Napoli vezetőedzője érdekes módon figyelmen kívül hagyta azt a két szituációt, amikor a visszavágón bizonyos döntések súlyosan hátrányosan érintették a Milant. Az első játékrészben Olivier Giroud tizenegyesénél a bíró figyelmeztetése ellenére a rúgás pillanatában több hazai játékos is befutott a tizenhatoson belülre, így a szabálykönyv alapján újra kellett volna rúgni a büntetőt. Ráadásul Fikayo Tomori kezezéséért befújt tizenegyes is rengeteg kérdést vetett fel. Az angol védő a támaszkodó kezével ért hozzá a labdához, ami a szabályok értelmében nem ér büntetőt.