Hét ökölvívó képviseli hazánkat a taskenti férfi világbajnokságon

A magyar válogatott már az üzbég fővárosban eddz, ahol a felnőtt férfi világbajnokságot rendezik az elkövetkező két hétben. A technikai értekezletre, és a rendkívül fontos sorsolásra a mai napon kerül sor, míg a világbajnokság az első versenynappal május elsején nyit.

Taskent rendezte meg a 2015-ös Ázsia junior-bajnokságot, a 2017-es Ázsia felnőtt-bajnokságot, majd a 2022-es Ázsia U22-es bajnokságot, míg ezúttal már egy felnőtt világbajnokságnak adhat otthont az üzbég főváros.

A 2018-ban épült és tizenkétezer néző befogadására alkalmas Humo Arena lesz a verseny helyszíne, amely 2021-ben egy kiválóan megrendezett, nagy bokszgálával debütált. Az aranyérmesek egységesen 200 ezer amerikai dollárt kapnak, az ezüstérmesek 100 ezret, míg az elődöntő vesztesei, a bronzot szerzők 50 ezer dollárt nyernek a világbajnokságon az érmeik mellett.

A magyar csapat hét tagja vesz részt az eseményen, többen sérülés miatt hiányoznak az eseményről, de a válogatott gerince szerencsére remek erőfelmérőnek használhatja a világbajnokságot az Európa Játékok előtt.

A magyar csapat spanyolországi edzőtáborral hangolt az eseményre, a csapat Madridban dolgozott együtt a skótokkal, az osztrákokkal, a franciákkal, a spanyolokkal, valamint a mauritiusiakkal. Immáron üzbég edző, Hamid Tangribergenov vezeti a csapatot a soron következő eseményeken, és az Európa Játékok, az első kvalifikációs torna a legfontosabb.

A magyar csapat összetétele a taskenti felnőtt férfi világbajnokságon:

51 kg: Bernáth Attila (DVSC)

54 kg: Szaka István (UTE-Madárfészek Akadémia)

57 kg: Veres Roland (Halker-Király Team)

63.5 kg: Kovács Richárd (NYVSC)

71 kg: Pylypec Maksym (Bp. Honvéd)

75 kg: Akylov Pylyp (Bp. Honvéd)

80 kg: Kovács Pál (Bp. Honvéd)

A program:

Április 30.: sorsolás

Május 1–8.: selejtezők

Május 9–10.: negyeddöntők

Május 11.: szünnap

Május 12.: elődöntők

Május 13–14.: döntők

Hajrá, magyar ökölvívás!