A Milan két játékos esetében sem él az opciójával

Eldőlt, hogy Sergino Dest és Aster Vranckx is távozik a Milantól a nyári mercato alatt.

Június 30-án számos játékosnak lejár a szerződése a Milannal. Ciprian Tatarusanu és Antonio Mirante is távozni fog, valamint jelen állás szerint Zlatan Ibrahimovic búcsúja is borítékolható. Továbbá lejáró kölcsönszerződések is vannak, így például Tiemoué Bakayoko visszatér a Chelsea együtteséhez.

Nico Schira olasz újságíró tényként közölte, hogy a szezon végén Dest és Vranckx is távozni fog a Milan együttesétől. A klub vezetősége meghozta a döntést és nem fogja aktiválni a szerződésükben szereplő vásárlási opciót.

Dest tavaly nyáron a mercato utolsó napján érkezett kölcsönben az FC Barcelonától. A megállapodás úgy szólt, hogy a milánóiaknak 2023 nyarán 20 millió eurós vételi opciójuk lesz az amerikai válogatott jobbhátvéd végleges megvásárlására. Dest összesen 633 játékpercet töltött a pályán és 14 meccsen játszott, gólt vagy gólpasszt nem jegyzett. Gyakorlatilag január óta egyetlen percet sem játszott, ami egyértelműen jelzi, hogy nem szerepel a klub és az edző terveiben.

Vranckx a Wolfsburgtól érkezett egy szezonra kölcsönben és többnyire csak epizódszerephez jutott Sandro Tonali, Ismael Bennacer, Rade Krunic és Tommaso Pobega mögött a középpályán. A 20 éves belga középpályásra a Milannak 12 millió eurós opciója van, amit a vezetőség nem fog kifizetni és a játékos visszatér Németországba. Vranckx csupán 10 mérkőzésen öltötte magára a Rossoneri mezt, ezeken 1 gólpasszt jegyzett.