EB 2024: a litvánok várnak ránk

Az előzményekhez tartozik, hogy 2–0-ra nyert szombaton a magyar csapatot is felvonultató G jelű csoportban Litvánia Szófiában, így csaknem napra pontosan két év után győzött újra tétmérkőzésen (az áldozat 2021 októberében szintén Bulgária volt vb-selejtezőn), de tét nélküli meccseken is csak egy győzelme volt ebben az időszakban. Marco Rossi a szerbek elleni siker után felhívta a figyelmet, milyen jól és agresszívan támad le a litván csapat, de Edgaras Jankauskas litván szövetségi kapitány mást is elárult csapatával kapcsolatban.

„Amikor a 42. percben emberelőnybe kerültünk, pontosan tudtuk, mit kell tennünk – idézi a szakember mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elhangzó szavait a litván szövetség honlapja. – Minden mérkőzés előtt modellezzük azokat a szituációkat, amelyek előállhatnak, ezek között volt az is, mit kell tennünk, ha az ellenféltől kiállítanak valakit. Két perc múlva meg is szereztük a vezetést, és a második félidőben rá tudtunk tenni még egy lapáttal. Az egyik legszebb győzelmünk ez volt, amit valaha átéltem. Jó lenne ünnepelni, de kedden újra meccsünk lesz. A csapattal úgy döntöttünk, ha ünneplünk is, biztosan nem a Magyarország elleni meccs előtt, mert nagyon erős csapat vár ránk. Jó lenne az is, ha nem kellene megint két évet várni az újabb győzelemre…”

A litvánok mindkét gólját az előrehúzódó balhátvéd, Pijus Syrvis szerezte, vele nagy csatát vívhat kedden a Loic Nego, Sallai Roland páros a jobb oldalon.

A találkozót 20.45-ös kezdéssel Kaunasban rendezik; Litvánia a legutóbbi hazai mérkőzésén 3–1-re kikapott Szerbiától. Amennyiben a magyar válogatott nyerni tud kedden Litvániában, úgy minden további eredménytől függetlenül kijut a jövő évi Európa-bajnokságra.

EB-SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
Október 17., kedd
20.45: Litvánia–Magyarország 
20.45: Szerbia–Montenegró

Írta a Magyar Hírlap