Egy szezon után távozhat az Al-Ittihad edzője – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint hamarosan véget ér az argentin tréner és a 2022-2023-as idény szaúdi bajnoka közötti együttműködés…

(Photo by Waleed Zein/Anadolu via Getty Images)

Germán García Grova információi szerint a szaúdi Al-Ittihad vezetősége tájékoztatta Marcelo Gallardót arról, hogy a szezon végeztével nem tartanak igényt a további szolgálataira. Az argentin újságíró szerint nagy eséllyel a tréner a hátralévő három mérkőzésen sem fogja már irányítani a csapatot.

A címvédő Al-Ittihad nemcsak két legfőbb kihívójával, a már biztos bajnok Al-Hilallal és az Al-Nasszrrel nem tudta felveni a kesztyűt, de a legutóbbi három veresége után az ötödik helyre csúszott vissza a szaúdi pontvadászatban. Gallardóék emellett az Al-Hilal ellen elvesztették a Szuperkupa döntőjét, és az AFC Bajnokok Ligájában is ellenük búcsúztak a negyeddöntőben.

Gallardo a tavaly novemberi kinevezése óta 30 meccsen irányította az Al-Ittihadot, amely ebből 14 találkozót nyert meg és 13-at vesztett el három döntetlen mellett.

A 48 éves argentin sikeredző azelőtt 2014 és 2022 között 14 trófeát nyert a River Plate edzőjeként: többek közt az argentin bajnokságot, helyi kupát, valamint nemzetközi címeket is elhódítottak, mint például 015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

fociclub

A Egy szezon után távozhat az Al-Ittihad edzője – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.