53 embert tartóztattak le a BL-döntő alatt

Öt néző a pályára rohant be, 48 pedig jegy nélkül próbált betörni a Wembley-be.

Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség szombat este a Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt embert azért vettek őrizetbe, mert a Real Madrid-Borussia Dortmund meccs elején berohantak a pályára, a többi 48-at pedig azért, mert a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és jegy nélkül próbáltak bejutni.

A londoni rendőrség úgy fogalmazott: „a szabálytalan bejutási próbálkozások túlnyomó többsége sikertelen volt” – amiből persze azt is ki lehet olvasni, hogy volt olyan, amely sikeres lett.

A neten több videó is kering arról, hogy emberek csoportosan rohannak neki bejáratoknak a Wembley-ben. De a rendőrség szerint ezek „nem feltétlenül ábrázolnak sikeres bejutási kísérleteket”, mivel az első beléptetőpontok után rendszerint további többrétegű biztonsági szűrés következik.

A Scotland Yard a döntő előtt kétezer rendőrt vezényelt a brit főváros utcáira, különösen annak a tüntetésnek a helyszínére, amelyet az English Defence League nevű szélsőséges jobboldali szerveződés alapítója, Tommy Robinson hívott össze London központjába.

Tudósításunkat a döntőről, ahol a Real Madrid 2-0-ra megverte a Dortmundot, itt olvashatják:

Írta a HVG

A 53 embert tartóztattak le a BL-döntő alatt bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.