Magyar szurkoló Marco Rossiról: „Ha videóra vennék, ahogy nagymamákat ver a Parlament előtt, akkor is mindenki szeretné”

A szilárd alapokban és a Szoboszlai-varázslatban reménykedhetnek a magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság előtt – véli az Athletic elemzése, amelyben a magyar csapattal foglalkoznak részletesebben. Ebben szót ejtenek Marco Rossi szövetségi kapitányról, 1-2 kulcsjátékosról, akikre mindenképp érdemes lesz figyelni, valamint sorra veszik a válogatott erősségeit és gyengeségeit.

„Ha videóra vennék, ahogy nagymamákat ver a Parlament előtt, akkor is mindenki szeretné” – magyarázta egy magyar szurkoló a lapnak, mennyire népszerű az olasz szakember Magyarországon. A cikkben emlékeztetnek rá, hogy a válogatottat 2018 óta irányító Rossi Baróti Lajos óta a leghosszabb ideje tölti be a szövetségi kapitányi pozíciót. „Ő a mi Jürgen Kloppunk. Kétkedőkből álmodozókká váltunk miatta” – magyarázta egy másik szurkoló.

Természetesen az Athletic a csapatkapitánnyal, Szoboszlai Dominikkel kezdi a kulcsjátékosok felsorolását. A Liverpool csapatkapitányát egyértelműen a „csapat sztárjának” tartják, de több játékos is felkeltheti magára a figyelmet. Kiemelik Csoboth Kevint, a válogatott egyik leggyorsabb játékosát, aki rendkívül veszélyes lehet a padról beszállva. A sportlap úgy számol, hogy Németország és Svájc is uralni fogja a magyarok elleni mérkőzéseket, de szerintük Csoboth pont ezekben a helyzetekben lehet a legveszélyesebb. Milos Kerkezt is a válogatott erősségei között említik, aki nagyon biztató első szezont produkált a Premier League-ben, agresszív stílusa és labdavezetése pedig kiemelkedő.

Az Athletic a magyar válogatott erősségét abban látja, hogy szilárd alapokra építkezik a csapat, amely nagyrészt Szoboszlai kreativitására támaszkodik támadásban. Példaként említik a tavalyi, Montenegró elleni hazai meccset, ahol Szoboszlai két gólt is szerzett, illetve közel állt a mesterhármashoz, de szabadrúgását védeni tudta a vendégek kapusa, a kipattanót viszont Nagy Ádám már a kapuba passzolta.

A magyar csapat másik nagy erőssége heves „vitákat” (természetesen a szó legjobb értelmében) szül, hiszen mind Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, mind Dibusz Dénes, a Ferencváros hálóőre kiváló teljesítményt nyújtott az idei szezonban. Nagy fejtörést okoz Rossinak, hogy ki védjen majd, de akárhogy is legyen, vélhetően nem jár rosszul a válogatott.

Az egyik legnagyobb gyengeségként a válogatott középpályáját, azon belül is a középső középpályásokat említi a sportlap, felhívva rá a figyelmet, hogy Nagy Ádám idén nem volt jó formában.  

A cikk végén egy érdekes történetet is megosztanak, amely a hazai olvasók körében sem feltétlen ismert. Horváth Krisztoferről szól, akinél 2015-ben, mindössze 13 éves korában nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak, négy évvel később viszont már Olaszországba szerződött, tavaly pedig a válogatottban is debütált.

A kerethirdetés után mi is megnéztük, mire számíthatunk az Eb-n a magyar csapattól, cikkünket ide kattintva tudja elolvasni.

Írta a HVG

A Magyar szurkoló Marco Rossiról: „Ha videóra vennék, ahogy nagymamákat ver a Parlament előtt, akkor is mindenki szeretné” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.