A szuperszámítógép megtippelte, meddig jutnak el Szoboszlaiék az Eb-n

Az Opta szimulációja 59,3 százalékot ad a magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutására, a végső győzelemére viszont jóval kevesebbet.

Foci-Eb 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

Az angol válogatottat tartja a legesélyesebbnek (19,9 százalék) az Európa-bajnokság megnyerésére az Opta, amelynek szuperszámítógépe tízezerszer szimulálta le a tíz nap múlva kezdődő németországi kontinenstornát.

A brit sportelemző cég szerint az előző világbajnokságon ezüstérmes franciák az angolokhoz közel azonos eséllyel (19,1 százalék) indulnak az Európa-bajnoki aranyért, a harmadik legesélyesebbek (12,1 százalék) pedig a házigazda németek. A magyar válogatott végső győzelmére viszont csak 0,9 százalék esélyt lát az Opta szuperszámítógépe, amely a legesélytelenebbnek (0,1 százalék) az újonc Grúziát tartja.

A szimuláció nemcsak a végső győzelmet vizsgálta, hanem azt is, mekkora esélyük van a csapatoknak eljutni a torna bizonyos szakaszaiba. Eszerint a magyar válogatottnak 59,3 százalék esélye van a nyolcaddöntőbe, 24,5 százalék a negyeddöntőbe, 8,7 százalék az elődöntőbe, 3,1 százalék pedig a döntőbe jutásra.

Írta a HVG

A A szuperszámítógép megtippelte, meddig jutnak el Szoboszlaiék az Eb-n bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.