Kiderült, mennyi prémiumot kapnak a magyar válogatott játékosai az Eb-szereplésért

Az már biztos, hogy ezt az összeget Gulácsi jótékony célra fordítja.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

Fejenként legalább 20 ezer eurót (7,9 millió forintot) kapnak a magyar válogatott játékosai az Európa-bajnoki szereplésért – írja a Bild. A korábbi gyakorlat szerint a kerettagok között 30, a stábtagok között 15 százalékát osztják szét a szövetségnek utalt UEFA-díjazásnak, amelynek mértéke a válogatott eredményeitől függ – az összeg pedig minden egyes csoportbeli pontszerzéssel, majd továbbjutással növekszik.

Az esélyekkel kapcsolatban Gulácsi Pétert, a magyar válogatott kapusát kérdezte a német lap. Az RB Leipzig játékosa elmondta, hogy ugyan „nem mi vagyunk a favoritok, de már megmutattuk, hogy a legjobb csapatokat is képesek vagyunk megizzasztani”.

Gulácsi azt is elárulta a Bildnek, hogy régóta, rendszeresen adományoz magyar kórházaknak és állatmenhelyeknek, így az Eb-prémiumát is erre szánja majd. 2022 nyarán a hvg.hu is ott volt az Igazgyöngy Alapítvány révfülöpi táborában, ahol Gulácsi 40 hátrányos helyzetű gyermek táborozását finanszírozta.

(via Ripost)

Írta a HVG

A Kiderült, mennyi prémiumot kapnak a magyar válogatott játékosai az Eb-szereplésért bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.