A párizsi olimpián összeáll a Nadal–Alcaraz-páros

Rafael Nadal már kétszer is nyert aranyérmet az olimpiai játékokon, egyszer egyéniben, egyszer pedig párosban.

Párizsi olimpia

Száz év után újra Párizsban gyűlnek össze a világ legjobb sportolói, hogy 35 sportágban minél gyorsabban, erősebben és magasabbra jussanak. A július 26. és augusztus 11. között zajló játékok minden magyar érintettjéről és fontos híréről beszámolunk cikksorozatunkban.

A huszonkétszeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal és a három trófeánál tartó Carlos Alcaraz elindul párosban a párizsi olimpia tenisztornáján. A spanyol szövetség szerdán közölte, hogy a 38 éves sztár és a Roland Garros újdonsült győztese egymás oldalán küzd majd az ötkarikás játékokon – írja az MTI.

Nadal az év elején egyik fő céljának nevezte az olimpiát, ahol harmadik aranyérméért száll harcba. A 2008-as pekingi seregszemlén egyéniben, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig Marc Lopezzel párosban végzett az első helyen.

Az olimpiai teniszmérkőzéseket a Roland Garros salakpályáin rendezik meg, ahol vasárnap a 21 éves Alcaraz lett a legfiatalabb a sportág történetében, aki mindhárom borításon Grand Slamet nyert. A sérülésektől gyötört, vélhetően utolsó idényét taposó Nadal ugyanakkor már a nyitókörben kikapott a később döntős német Alexander Zverevtől.

Írta a HVG

A A párizsi olimpián összeáll a Nadal–Alcaraz-páros bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.