Gündogan a németek első góljáról: A Premier League-ben röhögtek volna, ha ezt lefújja a bíró

A németek csapatkapitányát meglepte, hogy a magyarok szerint szabálytalanul szerezte meg a labdát az első gól előtt.

FOCI-EB 2024

A magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszorra jutott ki az Európa-bajnokságra. Marco Rossi együttese az A jelű négyesben kapott helyet a házigazda Németország, Svájc és Skócia mellett. Kövesse velünk a kontinenstornát, a legfontosabb hírekről cikksorozatunkból értesülhet!

A cikksorozat támogatója az Euronics

Az LG OLED AI nem hagyja, hogy lemaradj a meccs egyetlen részletéről sem.

hirdetés

Kettős mércét emlegetett a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya a németek elleni 2-0-s vereség után: Marco Rossi szerint a játékvezető, Danny Makkelie jóváhagyott egy olyan gólt, amikor ellökték Willi Orbánt, a másik oldalon viszont egy ugyanolyan szabálytalanságot lefújt. „A játékvezető volt a legrosszabb a pályán, azzal együtt, hogy a németek mindenképp nyertek volna” – dohogott a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A Jamal Musiala góljához vezető szituációról megszólalt Ilkay Gündogan, a németek csapatkapitánya, a Barcelona középpályása is; ő volt az, aki Orbánnal ütközött a magyar tizenhatoson belül, aztán visszatette a labdát a csapattársának. „Igencsak meglepődtem azon, hogy ő (Orbán) és a csapattársai egy kicsit felhúzták magukat a dolgon. Nem tudom, hogy nézett ki tévén. De hét éven át játszottam a Premier League-ben, és ha ott ezt lefújták volna, az hiszem, mindenki fetrengve röhögött volna ezen.” (Az esetet itt lehet visszanézni.)

Orbán másképp látja, szerinte Gündogan igenis szabálytalan volt vele a gól előtt, a bíró pedig hibázott, amikor megadta Musiala gólját.

Az RB Leipzig játékosa a meccs után arról is beszélt, hogy a németek nagyon erősek, amit megmutatott a szerdai győzelmük is. „Úgy látom, hogy Németország messzire juthat az Eb-n” – mondta, hozzátéve: a házigazdák eleve favoritnak számítottak, ráadásul Julian Nagelsmann szövetségi kapitány – aki Lipcsében neki is edzője volt – jól felépítette a csapatot. A védő szerint a németek remek felállásban játszanak, és jól alkalmazzák a letámadást is, de úgy vélte, a kieséses szakaszban egy kis szerencsére is szükségük lesz.

A meccs összefoglalóját itt olvashatja:

Arról, hogy hogyan juthat tovább a magyar válogatott, itt írtunk:

Hogyan juthat tovább még a magyar válogatott?

Nem nulla az esély a legjobb 16-ba kerülésre és nem is totálisan irreális kombinációknak kellene jönnie – első körben Skóciát muszáj legyőzni, aztán a többi csoport jó eredményeiben bízni.

Írta a HVG

A Gündogan a németek első góljáról: A Premier League-ben röhögtek volna, ha ezt lefújja a bíró bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.