Az Evertonból igazolna csatárt a Newcastle United – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United csapata az Everton kiválóságára csapna le.

 

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Newcastle United tárgyalásokat folytat az Evertonnal Dominic Calvert-Lewin szerződtetéséről. Egyelőre nincs megállapodás, és számos dolog bonyolítja az üzletet, ám a szándék megvan mindkét fél részéről.

A Newcastle érdeklődése Calvert-Lewin iránt még 2022 nyarára nyúlik vissza. A támadót nagyon kedveli a Newcastle menedzsere, Eddie Howe, tekintettel a fizikumára, és emiatt szeretnék megszerezni Alexander Isak mellé a támadóharmadba.

Azonban mind a Newcastle, mind pedig az Everton nyári átigazolási terveit anyagi korlátok nehezítik. A Newcastle nem felel meg a nyereség és fenntarthatósági mutatónak (PSR), amelyet június 30-ig játékoseladásokkal kell megoldania. Úgy tűnik, erre 19 éves Yankuba Minteh eladása tűnik a legvalószínűbb megoldásnak. Júliusra azonban a Newcastle-nek így ismét lesz kapacitása a költekezésre, mivel a 2024/25-ös év újabb 12 hónapot jelent a hároméves gördülő PSR-ciklusban. Az Evertonnak is gondjai vannak a PSR betartásával kapcsolatban, mivel a 2021/22-es és a 2022/23-as szezonban is megsértette azt. A PSR-problémát nem a kulcsjátékosok eladásával, illetve a kért ár csökkentésével, hanem más eszközökkel, például akadémiai játékosok eladásával szeretnék megoldani. Már elutasították a Manchester United 35+8 millió fontos ajánlatát Jarrod Branthwaite-ért is.

Calvert-Lewin 2016-ban csatlakozott az Evertonhoz a Sheffield Unitedtől, és a 27 éves játékosnak egy év van hátra a meglévő, 2020-ban aláírt szerződéséből. A 2023/24-es szezonban 8 gólt szerzett és 3 asszisztot adott, ezzel segítve az Everont a Premier League-ben való bennmaradáshoz. Calvert Lewin az elmúlt években visszatérő sérülésekkel küzdött, de a tavalyi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 alkalommal lépett pályára, ami 2020/21-es idény óta a legtöbb, amit egy szezonban elért.

fociclub

A Az Evertonból igazolna csatárt a Newcastle United – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.