Portugál belső védőt igazolt az Újpest – HIVATALOS

A jelentős átalakuláson áteső Újpest együttese újabb játékos érkezését jelentette be…

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

Az Újpest hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette a portugál belső védőt, Joao Nunest, aki korábban a Puskás Akadémia színeiben már megfordult Magyarországon.

A 28 esztendős hátvéd a Benfica utánpótlásában nevelkedett, majd három éven át Lengyelországban a Lechia Gdansk színeiben szerepelt 2016 és 2019 között. Ezt követően megfordult a görög Panathinaikosz alkalmazásában, majd 2020-tól 2022-ig a Puskás Akadémiát erősítette. Nunes két év alatt összesen 52 mérkőzésen lépett pályára a felcsútiak színeiben.

Az elmúlt kév évet a portugál élvonalbeli Casa Pia csapatában töltötte, összesen 45 találkozón jutott szóhoz a portugál bajnokságban.

A portugál utánpótlás-válogatottakban végig szerepelt, többek között olyan játékosokkal egy csapatban, mint Bernardo Silva, Bruno Fernandes vagy André Silva.

“Joao Nunes érkezésével a védelmünk az idei szezonra nagyjából összeállt, már csak akkor igazolunk a csapatrészbe, ha tényleg olyan játékos megszerzésére nyílik lehetőség, aki azonnali, minőségi ugrást jelentene. Joaonak nem csak a játéka, de a személyisége is meggyőzött minket arról, hogy rá van szükségünk. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, biztos pontja lesz a védelemnek és olyan modell lehet a fiatalok előtt, akitől rengeteget tanulhatnak nem csak a pályán, de azon kívül is. Azonban nem dőlünk hátra, a munka folytatódik. Hajrá, Lilák!” – mondta el Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

fociclub

A Portugál belső védőt igazolt az Újpest – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.