Valter Attila 22. az egyéni időfutamban Párizsban

Tisztában van vele, hogy időfutamban nem lesz olimpiai bajnok, de attól még szeretné élvezni a versenyzést, a küzdelmet és nem hagyja, hogy ez rányomja a bélyegét a teljesítményére. Valter Attila a 22. helyen végzett az országúti kerékpárosok egyéni időfutamában szombaton a párizsi olimpián. – Attila az M4 Sportnak nyilatkozott:

A Visma-Lease a Bike magyar klasszisa a francia fővárosában rendezett 32,4 kilométeres, gyakorlatilag teljesen sík viadalt a 38:45.68 perces eredménnyel zárta, amivel 12 riválisát utasította maga mögé. A viadalt az egyik legnagyobb esélyes, a Tour de France-on hat napja harmadik helyen zárt, világbajnoki címvédő belga Remco Evenepoel nyerte meg közel 15 másodperccel Filippo Ganna, az olaszok kétszeres világbajnoka előtt. A bronzérmet Valter klubtársa, a szintén belga Wout van Aert szerezte meg.

Embed from Getty Images

A verseny után az M4 Sport kamerái előtt elmondta, nem pont ilyen esős időre számított, hiszen egy hónapot készült a melegre.

Mentem jó pár időfutamot már idén, de ez keveset számított igazán, talán ez ment idén a legjobban. Azt érzem, hogy kihajtottam magam és elégedett lehetek a teljesítményemmel. Se az időt nem tudom, de a helyezést, de elégedett vagyok. Úgy állok hozzá, ahogy Késely Ajna mondta délelőtt, én sem leszek olimpiai bajnok időfutamban soha. Lehet, voltak ilyen álmaim, de ugyanúgy szeretnék küzdeni, szeretném élvezni, nem szabad, hogy ez rányomja a bélyegét az életemre, a mindennapjaimra” – mondta a magyar kerekes.

Elárulta, az utolsó pillanatban tudta meg, hogy itt is mennie kell, de véleménye szerint pont ugyanolyan jól teljesített, mint ha egész évben erre készült volna.

Rengeteg bukás volt a nőknél, ez az én bátorságomból is sokat elvett. Lehetett az egyenesekben haladni, de elesni nem éri meg. Tudtam, hogy nem az éremért harcolok, próbáltam megóvni magamat az országúti mezőny versenyére. Nem mentem lassan, de azért igyekeztem. Inkább minden kanyarban veszítek egy-egy másodpercet, ami mondjuk húsz másodperc, mint hogy elessek és megsérüljek„.

Elmondta, nagyon rázós volt az út, akárcsak Budapesten, ami rendesen kirázza az embert, ennek ellenére élvezte a viadalt, a magyar szurkolókra még ki is tudott mosolyogni. Jelenleg nem az olimpiai faluban laknak Vas Kata Blankával, ami edzés tekintetében sokkal jobb, de már nagyon várja, hogy három nap múlva beköltözhessen, nagyon szeretne már a többi magyar sportolóval együtt lenni.

Embed from Getty Images

EREDMÉNY

Magyar Kerékpáros Szövetség