Az Olympique Lyon fiatal védőjét szerződtetné az Everton – sajtóhír

Francia sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton csapata az Olympique Lyon ír válogatott játékosával erősítene.

(Photo by Jean Catuffe/Getty Images)

A francia L’Equipe információi szerint az Everton közel áll ahhoz, hogy 20 millió euróért szerződtesse az Olympique Lyon védőjét, Jake O’Brient.

A 23 éves játékos szombat reggel engedélyt kapott arra, hogy Liverpoolba utazzon, és véglegesítse a személyes feltételeket. Várhatóan négyéves szerződést ír alá a Goodison Parkban, további 12 hónapos opcióval, az orvosi vizsgálat függvényében.

O’Brien az elmúlt szezonban 27 alkalommal lépett pályára a francia klub színeiben, és 4 gólt szerzett, amivel a Ligue 1 6. helyéig segítette csapatát.

Az ír válogatott játékos korábban a Crystal Palace-ban játszott, de tavaly nyáron távozott, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson. Az akkori, 1 millió eurós üzlet során létrejött egy olyan záradék is szerződésében, hogy egy esetleges újabb átigazolásból származó nyereség 20 százalékát – körülbelül 3,7 millió eurót- a dél-londoni klub kapjon meg.

O’Brien már régóta célpont volt az Evertonnál, mivel Sean Dyche menedzser az új szezon előtt szeretné megerősíteni a védelmét, miután Ben Godfrey a múlt hónapban az Atalantához igazolt.

fociclub

A Az Olympique Lyon fiatal védőjét szerződtetné az Everton – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.