Serie A: a Genoa kölcsönvette az Atalanta kapusát! – hivatalos

A Genoa hivatalos csatornáin keresztül számolt be arról, hogy kölcsönvették az Atalanta hálóőrét, nevezetesen Pierluigi Gollinit, aki az elmúlt 1,5 évet a Napolinál töltötte…

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

A Genoa kölcsönvette az Atalantától Pierluigi Gollinit a 2024/2025-ös idényre, azonban a megállapodás magába foglal egy vételi opciót is, ennek értelmében az olasz kapus végleg a klub játékosa lehet. Gollini egyébként Josep Martínez megüresedett helyére érkezett, aki az Interhez igazolt. 

Pierluigi Gollinit 2017 januárjában az Aston Villától vette kölcsön az Atalanta, 2018 nyarán pedig végleg szerződtette őt a bergamói együttes. Gollini a 2018/2019-es idény második felétől lett a klub első számú kapusa, a következő két szezonban szintén vele számolt elsődlegesen Gasperini, ám a 2020/2021-es kiírást követően az Atalanta rendre kölcsönadja. Megfordult a Tottenhamnél és a Fiorentinánál is a Napoli mellett, azonban egyik csapatnál sem lett stabil kezdő. A Serie A-ban eddig 132 mérkőzésen állt kapuban, ezeken 157 gólt kapott, míg 36 találkozón érintetlen maradt a hálója. A Napolival egyébként bajnok lett a 2022/2023-as szezonban, míg az Atalanta tagjaként kétszer is védhetett az Olasz Kupa döntőjében. 

fociclub

A Serie A: a Genoa kölcsönvette az Atalanta kapusát! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.