A Juventus 19 éves védőtehetségét igazolta le a Bournemouth – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazoltak a Juventus 19 éves védőtehetségét. 

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

A Bournemouth megerősítette, hogy leigazolta a Juventus fiatal védőjét, Dean Huijsent. A 19 éves játékos, aki az előző szezont kölcsönben az AS Románál töltötte, hatéves szerződést írt alá az angol klubbal, akik a Transfermarkt szerint 15,2 millió eurót fizettek érte az olaszoknak.

Huijsen 2021-ben csatlakozott a Malagától a Juventushoz. Kezdetben az U17-eseknél játszott, végigjárta a ranglétrát, ám csak egy alkalommal lépett pályára a torinóiak  első csapatában. A 2023/24-es szezonban 14 mérkőzésen játszott az AS Roma színeiben, ahol kétszer is betalált. Az amszterdami születésű Huijsen ötéves korában költözött Spanyolországba, és ifjúsági karrierjét a Costa Unidában kezdte, majd 2015-ben a Málagához igazolt. Jelenleg a spanyolokat képviseli au U17-es utánpótlásválogatottban.

Neill Blake, a Bournemouth vezérigazgatója így nyilatkozott az szerződtetésről:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen kaliberű játékost sikerült hosszú távú szerződéssel megszereznünk. Dean olyan játékos, akiben izgalmas lehetőségek rejlenek, és mindannyian izgatottan várjuk, hogy hová vezet majd az útja a klubbal. Alig várjuk, hogy üdvözölhessük őt a Vitality Stadionban, és együtt dolgozhassunk azon, hogy továbbfejlesszük mindazokat a tulajdonságokat, amelyekkel már most is rendelkezik.”

A védő a Bournemouth hatodik szerződtetése lesz a nyáron Luis Sinisterra, Enes Unal, Alex Paulsen, Daniel Jebbison és Koby Mottoh érkezése után.

fociclub

A A Juventus 19 éves védőtehetségét igazolta le a Bournemouth – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.