NB I: hamarosan edzőt válthat a sereghajtó – sajtóhír

Hazai sajtóinformációk szerint rövidesen sor kerülhet a 2024-2025-ös szezon első edzőváltására a magyar bajnokságban (OTP Bank Liga)…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A csakfoci.hu információi szerint az NB I-be frissen visszatérő ETO FC Győr hamarosan leválthatja Borbély Balázs vezetőedzőt, miután a csapat háromból három vereséggel rajtolt az élvonalban. A fiatal szakember utódja a legutóbb Mezőkövesden dolgozó Kuttor Attila lehet.

Borbély tavasszal – eleinte megbízott edzőként – vette át az akkor másodosztályú zöld-fehér csapatot, mellyel ötből öt bajnokit megnyerve kiharcolta a feljutást. A kisalföldi klub a szezont követően végleg, 2026-ig szóló szerződést kötött a szakemberrel, azonban a gyenge rajt miatt fogytán a türelem az irányába.

Az 54 éves Kuttor legutóbb a 2022 szeptemberétől idén februárig a Mezőkövesd-Zsóry edzője volt, majd távozott a kieső helyen álló csapat kispadjáról, amely végül ki is esett az első osztályból. A tréner mérlege 49 mérkőzésen 16 győzelem, 11 döntetlen és 22 vereség volt a matyóföldiek kispadján. A rutinos szakember azelőtt három éven át ugyancsak a Mezőkövesd edzője volt 2017 és 2020 között, a legjobb eredménye a bajnokságban egy negyedik helyezés, a Magyar Kupában pedig a döntő volt. Később 2021 nyara és 2022 ősze között a Vasas gárdáját is irányította.

Kuttor edzőként ugyan Győrben még nem fordult meg, de az egykori válogatott hátvéd aktív játékosként 1993 és 1995 erősítette az ETO-t.

fociclub

A NB I: hamarosan edzőt válthat a sereghajtó – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.