PL: a Championship gólkirályával erősített az Ipswich Town! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Ipswich Town együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Blackburn Roverstől Sammie Szmodicsot.

(Photo by Lee Parker – CameraSport via Getty Images)

A Championship előző szezonjának legeredményesebb játékosával erősítette meg a keretét a Premier Leaguebe frissen feljutó Ipswich Town együttese. A 22 év után az élvonalba visszatérő alakulat ugyanis szerződtette a Blackburn Roverstől Sammie Szmodicsot. A támadó középpályás az elmúlt szezonban 27 találattal bizonyult a másodosztály legeredményesebb játékosának, emellett pedig még 4 gólpasszt is kiosztott a 44 bajnokin. A felek ugyan nem hozták nyilvánosságra az átigazolás díját, de a transfermarkt adatai szerint az Ipswich 10,6 millió eurót fizetett Szmodicsért. A 28 éves játékos akár már a holnapi szezonrajton bemutatkozhat új csapatában, akik időben tudták regisztrálni őt a keretükbe. Az Ipswich a Liverpoolt látja majd vendégül 13:30-tól a PL első fordulójában.

Sammie Szmodics 2022 nyarán 2 millió euró ellenében került a Blackburnhöz a Peterborough csapatától. A klub színeiben összesen 91 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 43 gólig és 9 gólpasszig jutott. Új állomáshelyén 2028 nyaráig szóló szerződést írt alá.

fociclub

A PL: a Championship gólkirályával erősített az Ipswich Town! – Hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.