Bundesliga: a Bayer Leverkusentől igazolt támadót a Hoffenheim! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hoffenheim együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Bayer Leverkusen támadóját, Adam Hlozeket.

(Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images)

Megtalálta a Borussia Dortmundhoz távozó Maximilian Beier utódját a Hoffenheim alakulata. A klub ugyanis a mai nap folyamán bejelentette, hogy 18 millió euró ellenében szerződtették Adam Hlozeket a Bayer Leverkusen csapatától. A támadóval kapcsolatban már korábban is felmerült, hogy távozhat a “Gyógyszergyáriaktól”, ám akkor még arról szóltak a hírek, hogy a Leicester Cityhez fog kerülni kölcsön + kötelező vételi opcióval.  A támadósor minden posztján számításba vehető Hlozek két évvel ezelőtt érkezett a Leverkusenhez, ám állandó helyet nem tudott magának kiharcolni a kezdőcsapatban. Mindezt jól mutatja, hogy a 22 éves támadó az előző idényben ugyan 36 mérkőzésen pályára léphetett, ám csak 11 alkalommal kapott lehetőséget a kezdőben, összesen pedig 1011 perc jutott neki a bizonyításra, igaz ez idő alatt is összehozott 7 gólt és 5 gólpasszt.

Adam Hlozek a Bayer Leverkusen színeiben minden sorozatot figyelembe véve 80 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólig és 11 gólpasszig jutott. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 12 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub

A Bundesliga: a Bayer Leverkusentől igazolt támadót a Hoffenheim! – Hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.