A Barcelonánál folytathatja a Juventus kegyvesztettje – sajtóhír

Olasz sajtóbeszámolók szerint a Juventus eladásra szánt labdarúgója a Barcelona alkalmazásába állhat…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A Tuttosport beszámolói szerint a Barcelona és a Juventus vezetősége egyezségre jutott Federico Chiesa klubváltását illetően, aki 12 millió euróért cserébe szerződhet a torinóiaktól a katalánokhoz.

A 26 éves szélső 2020 őszén került a Juventushoz, először a Fiorentinától kölcsönben, majd később végleg megszerezték a játékjogát. Chiesa ez idő alatt 131 mérkőzésen 32 gólt szerzett és 23 gólpasszt jegyzett a csapat színeiben, de menet közben egy súlyos sérülés is nehezítette a kibontakozását, a legutóbbi idényben pedig sok kritika érte őt házon belül a teljesítménye miatt. Chiesa kilencszer volt eredményes a Serie A 2023-2024-es idényében 33 pályára lépés alatt.

Chiesa mindemellett alapembere volt Roberto Mancini 2021-ben Európa-bajnoki címet nyerő olasz válogatottjának. A Juventus játékosa 2018 óta 51 pályára lépést vállalt az Azzurri színeiben, ezeken hét gólt szerzett.

A játékos jelenlegi szerződése jövő nyárig érvényes a torinóiaknál, így ezen a nyáron még átigazolási díj ellenében válhatnak meg tőle. A klub a hírek szerint sürgeti a mielőbbi eladását, mert Chiesa neve nem szerepel a nyáron kinevezett új vezetőedző, Thiago Motta tervei között.

Chiesát korábban egy sor olasz vetélytárssal boronálták össze, azonban a hírek szerint inkább külföldön szeretne játszani.

fociclub

A A Barcelonánál folytathatja a Juventus kegyvesztettje – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.