Játékosokat cserélt egymással a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd – HIVATALOS

A magyar átigazolási piacon még zajlanak az események, a Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia játékosokat cserélt egymással…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A Puskás Akadémia hivatalos oldalán számolt be róla, hogy vételi opcióval kölcsönvette a Budapest Honvéd fiatal támadója, Kerezsi Zalán játékjogát.

A 21 éves csatár Nyíregyházán, a Vasasban és Kispesten nevelkedett, majd a Honvéd színeiben mutatkozott be NB I-es mérkőzésen 2020-ban éppen a Puskás ellen. Kerezsi 20 bajnokin szerepelt az élvonalban, amelyeken összesen négy találat és két gólpassz került a neve mellé. Az elmúlt másodosztályú idényben 28 pályára lépés alatt 11-szer volt eredményes a kispestiek színeiben, az új szezon első öt meccsén ugyancsak betalált kétszer.

Ezzel párhuzamosan a Budapest Honvéd hivatalos honlapja közölte, hogy Bévárdi Zsombor Felcsútról Kispestre került.

A 25 esztendős szélső Siófokon kezdte karrierjét, majd a Főnix Gold FC-ben szerepelt, utána pedig a felcsúti utánpótlásban járta végig a ranglétrát. A felnőttek között a Fehérvár színeiben debütált (a második csapatban és a Magyar Kupában), aztán két teljes idényt a Merkantil Bank Ligában, Siófokon és a Vasasban játszott (58 bajnokin játszott), míg az NB I-ben a DVSC kölcsönjátékosaként a Kaposvárral mutatkozott be 2020 tavaszán. Ezt követően három és fél szezont játszott a Lokiban, tavasszal pedig már a Puskásnál szerepelt, hat bajnokin lépett pályára.

“Az első és a másodosztályban is sikerült már tapasztalatot gyűjtenem, tudom, hogy a két liga között van különbség, főleg a fizikalitást tekintve. Fiatal a Honvéd kerete, remélem, hogy az eddigi megszerzett rutinommal hozzá tudok járulni ahhoz, hogy sikeres legyen a csapat. A kerettagok közül Kundrák Norbert volt korábban csapattársam, a társak többségével ellenfélként találkoztam. Minőségi játékosok alkotják a keretet, remélem, hogy minél hamarabb összecsiszolódunk. Ami a céljaimat illeti, szeretnék a lehető legtöbb mérkőzésen pályára lépni, ha tehetem, akkor az összes találkozón játszanék és jó teljesítménnyel segíteném a Honvédot, csapatszinten pedig végezzünk minél előrébb a tabellán” – tette hozzá a Honvéd új igazolása.

fociclub

A Játékosokat cserélt egymással a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.