Gyermekvédelmi ismeretről szóló képzés

A Sportról szóló 2004. évi I. törvény ez évi módosítása minden, 18 év alatti sportolóval foglalkozó edző részére előírja, hogy évente kötelezően részt kell, hogy vegyen gyermekvédelmi ismeretről szóló képzésen. A Sporttörvény szerint a képzés megszervezése a Sportszövetségek és az edző munkáltatójának feladata.

A HM  Sportért Felelős Államtitkárság megbízásából  a Magyar Edzők Társasága (MET) a rendeletileg továbbképzésre kötelezett edzők (KUEP, NEP, Gerevich Aladár sportösztöndíjas edzők) részére megszervezi a gyermekvédelmi képzést.

A képzés  4 órás (2 x 2 órás) időtartamú, online követhető, a támogatási programokban lévő edzők mellett minden más területen foglalkoztatott sportszakember számára is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Azon edzők, akik a teljes, négyórás programot teljesítik, azaz az Etika I. és Etika II. előadásokon részt vesznek és helyes teszt eredményeket érnek el,  tanúsítványt kapnak az ezévre vonatkozó gyermekvédelmi ismeretek elsajátításáról. A konferenciákon való részvételért a központi edzői támogatási programokban és szövetségi programokban lévő edzőknek továbbképzésenként 10-10 kredit kerül jóváírásra.

A tanúsítvány a második konferencia és az online teszt teljesítése után kerül megküldésre.

A képzésre regisztrálni az alábbi linken lehet, illetve elérhető a magyaredzo.hu weboldalról.

https://magyaredzo.hu/rendezveny/etika-a-sportban-i-2024-szeptember-18/

Magyar Lovassport Szövetség