Szabó Ágnes: Nincs még vége!

Ideális körülmények is kellettek a magyar csúcshoz

Szabó Ágnes sokat letett a magyar sport asztalára. Sokszoros világ- és Európa-bajnok. Hazánkat kétszer is képviselte az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő seregszemléjén, azaz a Világjátékokon. Az erőemelés sportszervezési hátterébe is bekapcsolódott, fiatal versenyzőket is képez. A legutóbbi isztambuli fekvenyomó Európa-bajnokságon olyan magyar csúccsal zárt, ami megsüvegelendő.

A +84 kilósok között 155 kilogrammal végzett, és két aranyérmet is akasztottak a nyakába, mivel abszolútban is nyert.

„Minden összeállt. Ezt a súlyt versenyen még nem próbáltam. Most minden csillag úgy állt, hogy megcsináltuk. Kromek András szövetségi kapitány, és a teljes stáb is bízott bennem, és éreztem, hogy meglesz. Fantasztikus érzés, hogy megcsináltam.” – mondta Szabó Ágnes, aki hozzátette: gondolkodott már azon, hogy befejezi, de levegőben van egy vb-részvétel is.

„Bizonyítani szeretnék még EQ-versenyen is, azaz támasztó ruhás viadalon is farkasszemet néznék a súlyokkal. Aztán jövőre Norvégia ad otthont a vb-nek fekvenyomásban. Ha a szövetségi kapitány úgy gondolja, hogy szüksége van rám a női csapatban, akkor nekiállok a felkészülésnek, és elindulok a vb-n.” – tette hozzá a Magyar Erőemelő Szövetségnél az Év Versenyzőjének többször megválasztott klasszis.